Brian Mikkelsen: Vi er tæt på en aftale med regeringen om et digitalt coronapas

CORONAPAS: "Der går ikke mange dage", før der lander en aftale med regeringen om et digitalt coronapas, siger Dansk Erhvervs topchef, Brian Mikkelsen. Han håber, at det vil hjælpe oplevelsesindustrien. 

Brian Mikkelsen, topchef for Dansk Erhverv, melder, at et digital coronapas er tæt på at blive en realitet.
Brian Mikkelsen, topchef for Dansk Erhverv, melder, at et digital coronapas er tæt på at blive en realitet.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Et af erhvervslivets største ønsker er tæt på at gå i opfyldelse. 

Både DI og Dansk Erhverv har i lang tid ønsket et digitalt coronapas i kampen for at åbne samfundet igen. 

Og nu er en aftale med regeringen tæt på.

Det fortæller Dansk Erhvervs topchef, Brian Mikkelsen, til Altinget.

Jeg tror snart, vi bliver enige med regeringen om at få et digitalt coronapas. Der går ikke mange dage.

Brian Mikkelsen
Topchef i Dansk Erhverv

"Jeg tror snart, at vi bliver enige med regeringen om at få et digitalt coronapas. Der går ikke mange dage," siger Brian Mikkelsen.

Den tidligere konservative erhvervsminister forklarer, at Dansk Erhverv lige nu forhandler med regeringen om, hvordan den endelige model skal se ud, og hvilke grupper der skal kunne anvende coronapasset først. 

Brian Mikkelsen fokuserer i forhandlingerne særligt på oplevelsesindustrien, hvor organisationen har et større projekt kørende med Divisionsforeningen, festivalerne og liveindustrien, så danskerne igen kan komme til fodbold og koncerter.

"Der vil et sådant pas betyde noget, og det vil det også for restauranterne. Det vil have en mærkbar virkning for erhvervslivet," siger han.   

Læs også

Forhandler med regeringen
Tanken bag coronapasset er, at vaccinerede danskere igen kan gå på restauranter, til konferencer, musikfestivaler og sportsbegivenheder.

Men erhvervsorganisationerne har lagt stor vægt på, at coronapasset skal være digitalt for at undgå forskelsbehandling.

"Coronapassene skal være digitale, så testsvarene også kan komme på. Det varer noget tid, før alle er vaccinerede, og så nytter det jo ikke noget, at det kun er dem, der er vaccineret, der kan gå på restaurant," siger han og tilføjer: 

"Et coronapas vil hjælpe virksomhederne og vise, at der er lys for enden af tunnelen, så det vil gøre en kæmpe forskel. Vi vil gerne have åbnet nogle ting gradvist. Der kan man kombinere vaccinationer og nogle negative testsvar."

Regeringen vil ikke kommentere
Altinget har været i kontakt med Erhvervsministeriet. Men ministeriet ønsker hverken at be- eller afkræfte, om man forventer at lande en aftale om et digitalt coronapas inden for de kommende dage. 

Da regeringen mandag annoncerede, at børn fra 0. - 4. klasse igen skal begynde at gå fysisk i skole fra 8. februar, slog sundhedsminister Magnus Heunicke (S) dog fast, at man ikke skal forvente, at andre dele er samfundet åbnes foreløbigt.

Artiklen er et uddrag af en længere artikel fra Altinget Erhverv, hvor du kan læse hele fortællingen om, hvordan coronakrisen har bragt dansk erhvervsliv og den offentlige sektor tættere sammen. Du kan tegne et prøveabonnement her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Brian Mikkelsen

Adm. direktør, Dansk Erhverv, bestyrelsesformand, Nationalmuseets Museumsråd, bestyrelsesnæstformand, Kraks Fond, bestyrelsesnæstformand, Ove K investfond, formand, Ordrupgaard Advisory board, bestyrelsesmedlem, ATP, bestyrelsesmedlem, Pension Danmark
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

Dan Jørgensen

Minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2004)

Lars Sandahl Sørensen

Adm. direktør, Dansk Industri, næstformand, PensionDanmark

0:000:00