Dagens podcast: 60 år efter – her er historien om Danmarks svar på Titanic-katastrofen

AJOUR: Skibet M/S Hans Hedtoft sank på sin jomfrutur på vej hjem fra Grønland til Danmark. Det var ellers blevet udråbt som et synkefrit skib, og i tiden efter forliset var sagen ved at ende i en rigsretssag for en tidligere grønlandsminister.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Det danske skib sank 30. januar 1959, og en redningskrans er det eneste håndgribelige, der efterfølgende er blevet fundet fra skibet.

Sagen blev en politisk stor sag i Danmark, fordi det efterfølgende kom frem, at den daværende grønlandsminister var blevet advaret om at åbne for helårssejlads til Grønland.

Men alligevel blev planen gennemført, og sagen var ved at ende i en rigsretssag for den ansvarlige minister, Johannes Kjærbøl fra Socialdemokratiet.

Altingets arktis-redaktør, Andreas Krog, forklarer den historie i dagens udgave af Altinget: ajour.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Tema: Altinget: ajour

Forrige artikel Ugens EU-podcast: Aux armes, Deutschland! Merkel og Macron vil opruste i fællesskab Ugens EU-podcast: Aux armes, Deutschland! Merkel og Macron vil opruste i fællesskab Næste artikel Dagens podcast: Regeringen vil vise sig som et hovedstadsparti med sin plan for København Dagens podcast: Regeringen vil vise sig som et hovedstadsparti med sin plan for København
De gamle kønsroller gælder stadig i Folketingets udvalg

De gamle kønsroller gælder stadig i Folketingets udvalg

LIGESTILLING: De traditionelle kønsroller dominerer stadig i Folketingets udvalg, hvor kvinder oftere beskæftiger sig med børn, ligestilling og sundhed, mens mændene tager sig af økonomi og udenrigspolitik. "Pilskævt og stereotypt," mener direktør i Kvinfo.