Dagens podcast: Det står skidt til med den demokratiske forfatning i UK og Frankrig

AJOUR: Både det franske og britiske parlament bliver kritiseret for ikke at repræsentere deres befolkninger godt nok. Den sag ser Altinget: ajour nærmere på i dagens udsendelse.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Det fyger med kritik af det britiske underhus – særligt fra Europa, der vil vide, hvad parlamentsmedlemmerne vil med Brexit, hvis de ikke kan godkende Mays aftale.

Men franskmændene har også masser af udfordringer med deres parlament. Demonstrationerne med de gule veste var et bevis på, at frustrationen over ikke at være repræsenteret politisk i befolkningen er stor.

De pointer kommer Mandag Morgens europaredaktør, Claus Kragh, med i sin analyse af den demokratiske forfatning i de to store lande i Europa. Og Altinget: ajour ser også nærmere på den sag i dagens udsendelse.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Tema: Altinget: ajour

Forrige artikel Dagens podcast: Hvorfor har Løkke tre gange fundet penge til Grønland for at løse gamle sager? Dagens podcast: Hvorfor har Løkke tre gange fundet penge til Grønland for at løse gamle sager? Næste artikel Dagens podcast: Sådan er partiernes form inden valget Dagens podcast: Sådan er partiernes form inden valget
Ny EU-måling: Venstre haler ind på Socialdemokratiet

Ny EU-måling: Venstre haler ind på Socialdemokratiet

MÅLING: Venstre fordobler sine nuværende to mandater i ny meningsmåling, mens resten af blå blok går markant tilbage. SF går frem og risikerer dermed, at politisk ordfører Karsten Hønge vælges ind i Parlamentet. "Det har nok ikke været meningen," vurderer Erik Holstein.