Dansk Folkepartis udviklingsordfører står til at miste sit mandat

EXIT: DF's udviklingsordfører, Claus Kvist Hansen, står til at ryge ud af Folketinget. Det viser en ny geografisk prognose, foretaget af professor Kasper Møller Hansen.

Foto: Folketinget
Rasmus Dahl Løppenthin

Dansk Folkepartis udviklingsordfører, Claus Kvist Hansen, er i overhængende risiko for at ryge ud af Folketinget.

Det viser en geografisk prognose, som professor i statskundskab Kasper Møller Hansen har foretaget for Altinget.

Prognosen er lavet på baggrund af mere end 11.000 Gallup- og Norstat-interviews og Altingets Risbjergsnit og viser, hvordan mandaterne ville falde rundt i landet med de nuværende meningsmålinger.

Partiet står til at miste 15 ud af 37 mandater på landsplan. I Østjyllands Storkreds, hvor Claus Kvist Hansen er valgt ind, står partiet lige nu til at gå fra fem til tre mandater.

Det påvirker formentlig ikke Mette Hjermind Dencker, der fik et flot personligt valg i 2015. Hun vil formentlig få lov til at fortsætte i Folketinget, og her står hun til at få selskab af Hans Kristian Skibby.

Det tredje mandat kunne meget vel gå til Kim Christiansen, men det er samtidig svært at sige, om sagen med en omfartsvej ved Mariager har givet ham mere eller mindre medvind blandt befolkningen. Han kan dog blive reddet af, at Tilde Bork, som kom foran ham i 2015, ikke genopstiller denne gang.

Oven i det kan der være en lille joker i form af outsideren Steen Thomsen, der ikke sidder i Folketinget, men arbejder for Dansk Folkeparti som organisationskonsulent og er medlem af Region Midtjylland.

Derfor peger prognosen på, at Claus Kvist Hansen trækker sorteper og partiet derfor skal finde en ny udviklingsordfører efter valget.

Du kan læse meget mere, om hvilke DF-kandidater, der står til at blive valgt ind i den fulde version af artiklen på Altinget: Christiansborg.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00