DBU nedsætter nyt diversitetsudvalg med Nina Groes i spidsen

DIVERSITET: Nina Groes skal stå i spidsen for et nyt diversitetsudvalg i DBU, der skal stå for foreningens politiske forankring af arbejdet med at øge diversiteten i fodboldverdenen.

Tidligere Kvinfo-direktør Nina Groes skal stå i spidsen for DBU's diversitetsudvalg, der skal være politisk forankring for arbejdet med at skabe diversitet i dansk fodbold.
Tidligere Kvinfo-direktør Nina Groes skal stå i spidsen for DBU's diversitetsudvalg, der skal være politisk forankring for arbejdet med at skabe diversitet i dansk fodbold.Foto: Kvinfo

Nina Groes skal stå i spidsen for et nyt diversitetsudvalg i DBU, der får til opgave at være politisk tovholder på foreningens arbejde med at skabe diversitet og mangfoldighed i dansk fodbold.

Det skriver DBU i en pressemeddelelse.

Udvalget sætter i første omgang fokus på køn på og uden for fodboldbanen, men den tidligere Kvinfo-direktør samt klummeskribent på Altinget og resten af udvalget vil også se nærmere på etnicitet, seksualitet og alder. Det er nemlig vigtigt at gøre op med stereotyper i fodboldverdenen, mener den nye udvalgsformand.

“Fodbold er et fællesskab for alle. Derfor er det så vigtigt, at vi får gjort op med de forældede stereotyper og fordomme, der stadig findes overalt i samfundet - også i fodboldens verden. Vores mål er, at fodbolden skal gå forrest, og det er det arbejde, vi nu skal i gang med,” siger den nyudnævnte formand, Nina Groes.

Fakta
DBU's nye diversitetsudvalg består af:
  • Nina Groes, iværksætter, direktør i Divérs og tidligere direktør i Kvinfo
  • Mette Korsgaard, journalist og instruktør
  • Mette Bach Kjær, DBU-bestyrelsesmedlem
  • Kenneth Cortsen, Forsker i Sport Management, University College Nordjylland
  • Tom Jensen, HR/DBU Bredde

Del af et større indsatsområde
Det nye udvalg er ikke første gang, DBU sætter fokus på diversitet og mangfoldighed. I 2017 satte en politisk kommission fokus på området, og det arbejde blev fulgt op af en række anbefalinger fra DBU's Kvindekommission med Helle Thorning-Schmidt i spidsen i 2018. 

Unionen har altså flere gang sat fokus på mangfoldighed og diversitet, men området har ikke været politisk forankret i foreningen før nu, og det glæder DBU-formand Jesper Møller.

”Fodbold er for alle – uanset køn, seksualitet, alder, etnicitet eller andre forskelle. Derfor skal vi hele tiden sørge for, at vi i DBU gør alt, hvad vi kan, for at vores rammer, kultur og fællesskab er så inddragende som muligt. Her er et politisk forankret udvalg med fokus på diversitet et afgørende tiltag,” forklarer Jesper Møller.

Boldspild-Unionen har desuden foretaget en diversitetsanalyse, som kortlægger diversiteten i dansk fodbold blandt en række målgrupper. Resultaterne fra analysen forventes at blive offentliggjort i sensommeren 2019, og her får det nye diversitetsudvalg en vigtig rolle i at bruge resultaterne til at fremme diversitet i dansk fodbold.

Homofobi og færre kvindelige medlemmer
Udpegelsen af det nye udvalg kommer oven på en tid, hvor antallet af kvindelige medlemmer af DBU er faldende. Unionen mistede fra 2011 til 2018 20 procent af de kvindelige medlemmer svarende til 16.219 medlemmer - og det på trods af blandt andet stor succes for det danske kvindelandshold.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00