Folkemødet lancerer nyt koncept: FN's verdensmål bliver hovedtema

TILTAG: Næste år bliver et nyt koncept tilføjet Folkemødet på Bornholm, når ét hovedtema skal være med til at sætte rammerne.

FN’s verdensmål skal gøres levende på dette års Folkemøde.

Sådan lyder ambitionerne fra bestyrelsesformanden for foreningen bag Folkemødet på Bornholm, Michael Valentin.

Som noget nyt skal ét overordnet tema nemlig danne rammerne for Folkemødet 2019. Meningen er, at der fremover skal være et nyt tema hvert år.

Michael Valentin fortæller, at man de første mange år ”har lagt brædderne, mens man har afviklet Folkemødet”. Og selvom han understreger, at der altid er plads til forbedringer, så mener han, at infrastrukturen på Folkemødet er på plads nu, og at tiden er inde til at sætte en overordnet temaramme.

”Vi synes, at sådan et demokrati-event, som Folkemødet er, har en forpligtigelse til at sætte fokus på FN's verdensmål, som har tre-års jubilæum i år. Vi vil flytte den opmærksomhed, der har været på FN's verdensmål fra mest at være en pin på reverset, til at vi sætter det ene ben foran det andet og begynder at handle,” siger han.

Det er ikke en temaramme, der skal presses ned over hovedet på hverken deltagere eller medarrangører, men noget som der fra Folkemødets side vil blive opfordret til, påpeger Michael Valentin.

Desuden vil der blive sendt materiale ud til alle arrangørerne med inspiration til, hvordan man med fordel kan indtænke verdensmålene.

Folkemødet skal skabe handling
Hvilken forskel kommer man til at kunne mærke, fra at der ikke har været noget tema, til at der nu er?

”Du ville kunne mærke det på, at vi fra Folkemødets side selv vil lægge os i selen for at tænke mere i bæredygtighed. Vores direktør har tidligere været ude at sige, at han har en drøm om, at man kan spise hovedscenen, når Folkemødet er afsluttet, men der går måske lige lidt tid, før vi er der.”

Han fortæller, at det ligger i Folkemødets DNA, at det skal være med til at motivere til handling.

”Det er det med at få verdensmålene fra tænkehatten og ned i benene. Vi ved godt, at tanken sidder i hovedet, modet sidder i brystet, men bevægelsen sidder i benene. Så det er noget med at få flyttet de der verdensmål fremad. Få dem til at leve. Det vil vi gerne bidrage til som Folkemøde.” 

Folkemødet bliver afholdt 13.-16. juni 2019.

Forrige artikel Netavisen Pios chefredaktør vil i Folketinget for Socialdemokratiet Netavisen Pios chefredaktør vil i Folketinget for Socialdemokratiet Næste artikel Hærchef undersøges for magtmisbrug Hærchef undersøges for magtmisbrug