Harun Demirtas: Muslimerne ødelægger det for andre muslimer

KOMMENTAR: Hizb ut-Tahrirs fredagsbøn foran Christiansborg var udtryk for magtkamp og provokation – ikke fredelig bøn, mener Harun Demirtas. Endnu en gang vil en gruppe af radikale muslimer ødelægge det for den store gruppe af muslimer, der er præcis ligesom alle andre danskere. 

For nogle dage siden valgte Hizb ut-Tahrir at demonstrere foran Christiansborg ved at bede en fredagsbøn. Man kan undre sig over, om guden mon accepterer sådan en måde at praktisere fredagsbønnen på.

For uanset hvordan man vender og drejer det, kan det aldrig accepteres, at bøn bliver gjort til en del af en magtkamp og provokation. Bøn skal være fredelig.

Efter denne enormt forfærdelige praksis foran Christiansborg undersøgte jeg, hvordan gruppens adfærd er i Tyrkiet. Bare på deres hjemmeside findes forskellige videoer, hvor de fortæller, at terrorhændelsen mod en moske i New Zealand er udtryk for en enorm, voksende islamfobi i Vesten, og talspersonen i videoen redegjorde ydermere for, at det blandt andet er de vantro personer i magtpositioner som Theresa May, Donald Trump og Benjamin Netanyahu, der står bag terroren.

Jeg tålte ikke at se mere af videoen og slukkede. En farlig video, der direkte provokerer og uden bevis beskylder andre stater og mennesker for at være kriminelle og hjernevaske mennesker ramt af vrede og uvidenhed. 

Jeg ringede til min mor. Hun havde naturligvis hørt om hændelserne. I en moderlig, trist og bekymret stemme opfordrede hun mig: ”Pas godt på dig selv” – og et par ord mere: ”Muslimerne ødelægger det for sig selv”.

Selvom jeg efterfølgende prøvede at diskutere med min mor – at det altså ikke er normale muslimer vi taler om her – er der altså en pointe i, at det langtfra er de fleste etniske danskere, der ved, hvad forskellen egentlig er mellem den gruppe, der synes islam skal fylde mere i et samfund, og så os – de fleste muslimer – der faktisk har samme holdninger til demokratiet, som de fleste i Vesten har.

Mennesker kan ikke vide noget om ens holdninger og syn på demokratiet.

Selvom de radikaliserede muslimer tilhører en anden gruppe, vil det, der i sidste ende tæller for de fleste mennesker, være: De er muslimer.

Derfor har min mor også ret i, at det faktisk er muslimerne, der ødelægger dette samfund for andre muslimer. Derfor er jeg enormt frustreret over, at mens flere af os muslimer kæmper for demokratiet og har præcis samme livstil, som de fleste i Danmark har, er det altså ikke alene de politikere, der går efter den mindste grund til at skabe et fjendtligt billede af os, vi må kæmpe imod og udfordre for at få et reelt billede af muslimer i samfundet.

For der er desværre også andre muslimer som denne forfærdelige gruppe, der er radikaliseret og kæmper en kamp for, at muslimer ikke må få fred i Vesten.

Derfor tør jeg nærmest ikke forestille mig, hvordan politikerne på Christiansborg vil bruge denne provokation til fordel for deres valgkamp, til at høste flere stemmer.

For desværre har Danmark i forvejen en tendens til at generalisere og lade størstedelen af muslimerne tage konsekvensen heraf.

Derfor er min frygt, hvad der mon sker os, ”de gode”, denne gang, når Christiansborg igen ikke kunne feje de kriminelle, radikaliserede demokratimodstanderne af vejen?

De vil igen lade de gode betale bøden. 

Forrige artikel Vedby: Vi må tale om Tyskland Vedby: Vi må tale om Tyskland Næste artikel Lars Midtiby: Nekrolog over Folkebevægelsen mod EU Lars Midtiby: Nekrolog over Folkebevægelsen mod EU