Kommentar af 
David Trads

Hvad nu hvis Sovjetunionen havde vundet Den Kolde Krig?

Med Finlands medlemskab af Nato som baggrund er det interessant at forestille sig, hvordan verden ville se ud, hvis Sovjetunionen bestemte. Det ville have været et mareridt, skriver David Trads.

Hvordan ville verden have set ud, hvis USA tabte den kolde krig, og Sovjetunionen var Europas leder, spørger David Trads.
Hvordan ville verden have set ud, hvis USA tabte den kolde krig, og Sovjetunionen var Europas leder, spørger David Trads.Foto: Fabrizio Bensch/Reuters/Ritzau Scanpix
David Trads
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Lad os et øjeblik lege, at Sovjet havde vundet Den Kolde Krig, og at Danmark var trådt ind i Warszawa-Pagten i denne uge. Forestil dig, at denne artikel ville have stået i Land & Folk, Danmarks i givet fald største avis, hvis Moskva bestemte. Den kunne se sådan her ud:

Med endnu et ædelt skridt har Vladimir Putin, den visionære sovjetiske generalsekretær, sikret, at fredens vej bliver den, Europa vælger i det 21. århundrede.

Til trods for reaktionær og forudsigelig modstand fra gammelkapitalisterne i det engang så mægtige Amerikas Forenede Staters nye alliance af usikre småstater i New England var det nemt for generalsekretæren at forklare formålet med udvidelsen af Warszawa-pagten med Danmark – et af de sidste lande, som nu er med i alliancen:

”Vi betragter det som en moralsk opgave – en selvfølgelighed – at sikre en højere og bedre levestandard i Vesteuropa. I årtier var Danmark knuget af en rendyrket og amoralsk kapitalisme og krænket af arbejdsløshed, ligegyldighed og andre af de karakteristiske markedsøkonomiske synder. Sammen kæmper vi nu for solidaritet og folkedemokrati."

Talen, som blev holdt foran partifunktionærer og generaler ved militærhovedkvarteret i Warszawa, blev modtaget med lange klapsalver. Især det øjeblik, da dannebrog blev hejst, skabte varme.

Siden blev det kapitalistiske eventyr, Den Europæiske Union, opløst. Den var grundlagt af pengegriske franskmænd.

David Trads
Kontrafaktisk

Danskerne, som i mange år også var syltet ind i EU-vanstyret, forstår, at usikkerheden og ustabiliteten, selve kernen i det Nato, som led en uglamourøs død tilbage i 1991, i dag er afløst af den fredelige, demokratiske og kommunistiske Warszawa-Pagten.

“Netop nu, hvor New England fører angrebskrig mod Storbritannien, er det afgørende for Danmark at træde ind i Warszawa-Pagten, som er garantien for vores sikkerhed,” fastslog Ole Sohn, statsminister og generalsekretær for Danmarks Kommunistiske Parti.

Sohn har i de ti år, som er gået, siden danskerne skubbede gammelkapitalisten Anders Fogh Rasmussen fra magten, arbejdet ihærdigt på at bringe landet ind i Europas centrum:

“Endelig er vi placeret der, hvor vi ønsker at være: I familien af europæiske folkedemokratier. Tak, Putin. Tak."

Det var en særlig glæde for den sovjetiske generalsekretær, da Ole Sohn bad ham tage endnu en periode som formand for forsvarspagten.

Generalsekretæren modsatte sig først valget med henvisning til, at han har opnået genvalg hvert eneste år siden 1999. Det venskabelige skub fra regeringerne i medlemsnationerne og fra Danmark overbeviste ham dog om at tage endnu en periode i fredens tjeneste.

Den ulovlige angrebskrig, som Washingtons fascistiske regering for et år siden indledte mod Storbritannien, har samlet Europa.

David Trads
Kontrafaktisk

Fra afløseren af Amerikas Forenede Stater – det formindskede New England – bjæffede koldkrigerne deres sædvanlige og grundløse anklager om, at Warszawa-pagten skulle være rettet mod Washingtons interesser. Nationalister i kredsen af gammelkapitalister har fået vind i sejlene i det økonomiske ustabile tidligere USA med krav om genoprustning og genetablering af den gamle og forkastede verdensorden.

Den ulovlige angrebskrig, som Washingtons fascistiske regering for et år siden indledte mod Storbritannien, har samlet Europa. Alle i Moskva ved, at det var den britiske regerings og befolknings ønske om at træde ind i Warszawa-Pagten, som førte til angrebskrigen.

Europa står på det britiske folks side med våben og kvælende økonomisk boycot af New England. Premierminister Jeremy Corbyn, som bravt bekæmper invasionen, lykønsker Danmark i en af sine populære videohilsner fra London.

Efter den lykkelige afslutning på Den Kolde Krig i slutningen af 1980’erne, da det stod klart, at den vestlige kapitalisme var spillet fallit, reagerede Moskva hurtigt. USA gik i dødskrampe og blev opløst i 1990, da guvernørerne fra New York, Texas, Californien og Florida bestemte sig for at søge uafhængighed.

Først indså de værste koldkrigere, som var samlet i kapitalismens sidste forsvarsmekanisme, det hendøende Nato, at der ikke var noget at gøre. I efteråret 1991 lukkede de hele butikken. Siden blev også et andet kapitalistisk eventyr, Den Europæiske Union, opløst. Den var grundlagt af pengegriske franskmænd i et forsøg på at opretholde en kunstig rigdom skabt på værdier, man havde raget til sig under den ondskabsfulde kolonisme.

Premierminister Jeremy Corbyn, som bravt bekæmper invasionen, lykønsker Danmark i en af sine populære videohilsner fra London.

David Trads
Kontrafaktisk

Moskva anerkendte straks det nye og stadig mere udtalte ønske fra en række vesteuropæiske lande om et øget samarbejde med Warszawa-Pagten. Landene frygtede for sikkerheden i takt med de stadig højere nationalistiske kampråb fra konkursboerne i de amerikanske storbyer. De ønskede i stedet den sikkerhed, som kun Moskva kan give.

”Washington troede, de kunne splitte Warszawa-Pagten ved at angribe Storbritannien. De tog fejl. De samlede os i stedet. Nu er også Danmark medlem,” fastslog Putin.

Gammelkapitalisterne bliver ved med at hævde, at Warszawa-Pagten er vendt mod det tidligere USA, og at det truer deres grænser. Intet kunne være mere forkert. Virkeligheden er, at den sovjetiske generalsekretær har beordret sin regering og en række internationale og solidariske låneorganisationer til at sørge for øget støtte til de nye, uafhængige, tidligere amerikanske delstater. Også et større beløb til afrustning af atomvåben, som fredens fjender spredte ud over USA under Den Kolde Krig.

Under festligheden i Warszawa opfordrede generalsekretær Putin oprigtigt Washington til, at det nu er på tide, at de løsriver sig fra koldkrigstidens dogmer:

”Jeg har givet personlige forsikringer til præsidenten om, at Warszawa-pagten kun har fredelige hensigter. På denne glædens dag, hvor vi markerer, at Europa igen søger mod at finde tilbage til de naturlige grænser, har jeg sendt et telegram til Washington, hvis indhold jeg vil dele med jer: Fra og med nu ophører Warszawa-pagten med kun at være en militært baseret organisation. I stedet bliver vi til en demokratisk forening af ligesindede nationer i fuld overensstemmelse med den sovjetiske tradition for folkedemokrati.”

Nyheden skabte straks glæde hos statsminister Ole Sohn, der skarpsindigt og poetisk med referencer til Martin Andersen Nexø, Hans Kirke og Arne Herløv Petersen, udbrød:

Et levn fra fortiden, journalisten David Trads, blev anholdt, da han på sin blog citerede gammelkapitalisten Anders Fogh Rasmussen.

David Trads
Kontrafaktisk

”Generalsekretærens tanker kommer som en naturlig forlængelse af den folkelige bevægelse, som alle har været vidne til i det danske samfund. Vi danskere betragter 90’erne som vores politiske forår – en tid, hvor det lykkedes os at slippe den lange vinter, som industrialiseringen og kapitalismen trak os ind i. Med medlemskabet af Warszawa-Pagten er vi fuldgyldige europæere.”

Hjemme i Danmark forsøgte en lille gruppe af upatriotiske demonstranter at ødelægge festdagen. Et levn fra fortiden, journalisten David Trads, blev således anholdt, da han på sin blog citerede gammelkapitalisten Anders Fogh Rasmussen, selv om han var klar over, at det er i strid med reglerne for ordentlig journalistik. I en skriftlig erklæring beklager han dybt sin brøde.

Bemærk: Ovenstående er en kontrafaktisk klumme og er derved ikke udtryk for virkeligheden. Tværtimod.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

David Trads

Journalist, forfatter og kommentarskribent
journalist (DJH 1994)

Ole Sohn

Bestyrelsesformand, Dansk Producentansvar, Bestyrelsesmedlem, DanPilot, Adm. direktør, Sohn Consulting, forfatter, foredragsholder
HF (Gedved Seminarium. 1973), jord- og betonarbejder (1976)

Anders Fogh Rasmussen

Formand og stifter, Rasmussen Global og Alliance of Democracies Foundation, seniorrådgiver, Citigroup, fhv. generalsekretær, Nato, fhv. statsminister (V), partiformand & MF
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1978)

0:000:00