Karsten Lauritzen: Limfjordsforbindelsens kritikere overser et helt centralt argument for projektet

Det er et overset, men helt centralt argument for Den Tredje Limfjordsforbindelse, at den øger forsyningssikkerheden for borgere og virksomheder, der er afhængige af at kunne komme over fjorden, påpeger Karsten Lauritzen. 

"Man risikerer at stå med en hel landsdel, der ikke er tilgængelig i en periode," advarer Karsten Lauritzen.
"Man risikerer at stå med en hel landsdel, der ikke er tilgængelig i en periode," advarer Karsten Lauritzen.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Den Tredje Limfjordsforbindelse er blandt kritikerne udskældt for sin dårlige projektøkonomi og påvirkning af natur og miljø.

Men der er særligt én ting, som de kritiske røster overser, når de hælder projektet ned ad brættet, lyder det nu fra DI Transports direktør, Karsten Lauritzen.

"Det primære argument for forbindelsen må være forsyningssikkerhed, så de mennesker, der bor nord for Aalborg, kan fortsætte med at leve deres liv, selvom der sker noget uforudset på de eksisterende forbindelser," siger Karsten Lauritzen.

Det er altså ikke den daglige trængsel på de eksisterende broer og tunneller, der bør være den primære motivation for at anlægge en ny motorvejsforbindelse, lyder det nu fra DI-direktøren.

"Modstanderne af Den Tredje Limfjordsforbindelse fremhæver klima- og naturhensyn, når de argumenterer. Men de svigter samtidig det andet meget væsentlige hensyn til de mennesker, der bor nord for Limfjorden. Jeg er faktisk en smule forarget over det," siger Karsten Lauritzen.

{{toplink}}

Den Tredje Limfjordsforbindelse er et af den nyere tids mest kontroversielle infrastrukturprojekter

Vejdirektoratet har således modtaget historisk mange høringssvar til projektet, hvor især natur- og miljøkonsekvenser og den tvivlsomme samfundsøkonomi er blevet fremhævet.

De argumenter går igen på Christiansborg, hvor venstrefløjen og senest nu også Radikale Venstre forholder sig stærkt kritisk til den kombinerede tunnel- og broforbindelse, der aktuelt er under lovbehandling. 

0:000:00