Kattegatforbindelse deler vandene: Her er debattens vigtigste argumenter

Temadebatten om Kattegatforbindelsen er slut for denne gang. Vi giver et overblik over de mange indspark.

Læs eller genlæs hvad politikere, modstandsforeninger og erhvervs- og miljøorganisationer havde at sige i debatten om Kattegatforbindelsen.
Læs eller genlæs hvad politikere, modstandsforeninger og erhvervs- og miljøorganisationer havde at sige i debatten om Kattegatforbindelsen.Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Marie Schønning Jensen

En mulig bro over Kattegat deler vandene i mere end én forstand. For udover at tegne endnu en linje gennem havet, er de fleste debattører enten klart for eller imod projektet. 

I det ene ringhjørne lægger tilhængere af forbindelsen vægt på kortere rejsetid mellem Danmarks to største byer, bedre sammenhængskraft og infrastruktur. I det andet hjørne fylder argumenter om projektets negative påvirkning på miljø, klima og lokalmiljøer. 

Fik du ikke læst alle indlæggene i temadebatten om Kattegatfotbindelsen, kommer her en oversigt over aktørerne og deres pointer. 

Det skrev erhvervsorganisationerne:

Karsten LauritzenKarsten Lauritzen, direktør, DI Transport

"Når den nye forundersøgelse kommer, vil den med stor sandsynlighed vise, at forbindelsen vil være en særdeles god forretning for Danmark, og at den vil være en fordel for samfundet som helhed," skriver Karsten Lauritzen fra DI Transport.

Han udtrykker samtidig et ønske om, at projektet undersøges så grundigt som muligt og inddrager flest mulige interesser i processen.

Læs hele indlægget her

Jesper Højte StenbækJesper Højte Stenbæk, fagchef for transport og infrastruktur, Dansk Erhverv

0:000:00