Kommunal Golf-støtte, atleternes ansvar og fremgang eller ej? 3 nedslag fra debat om geopolitik på Idrætsmødet

Idrætsmødets første dag blev indledt med debat om den nye verdensordens betydning for idrætten.

Sommerens OL og de store geopolitiske vendinger blev diskuteret på Idrætsmødet i Aalborg.
Sommerens OL og de store geopolitiske vendinger blev diskuteret på Idrætsmødet i Aalborg.Foto: Charlie Riedel/AP/Ritzau Scanpix
Jeppe Højberg Sørensen

Atleternes politiske ansvar, kommunal støtte til en golfturnering med rod i Emiraterne og spørgsmålet om, hvorvidt det lysner i sportens geopolitiske horisont.

Det var temaer, deltagerne tog op i stor debat om den storpolitiske udvikling og dens betydning for idrætten.

Senioranalytiker i Play the Game, Stanis Elsborg, lagde fra land ved at stille et spørgsmål, der vist havde lidt retorisk karakter over sig.

Elsborg spurgte nemlig de fremmødte, og særligt Formand for Danmarks Idrætsforbund, Hans Natorp, og Lars Lundov fra Sport Event Danmark, der i fjor i fællesskab skrev et indlæg om deres ønskede danske modoffensiv til Saudi-Arabien og Qatar, ”om alle events er lige gode?”

Derefter opridsede Stanis Elsborg historien om De Forenede Arabiske Emiraters efterhånden langvarige succes med at koble store, prominente sportsgrene til emiraterne gennem tunge sponsorater.

En strategi særligt Saudi-Arabien har ladet sig inspirere af, og som senest også er blevet tydelig i Danmark.

{{toplink}}
Altinget logoIdræt
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget idræt kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her

Til sommer besøger golfturneringen DP World Tours nemlig Djursland, og turneringen får støtte fra en række danske kommuner.

Men turneringen har fået sit navn fra en logistikvirksomhed i emiraterne, ligesom direktøren for turneringen, Sultan Ahmed bin Sulayem, har tætte forbindelser til styret i De Forenede Arabiske Emirater.

0:000:00