L 95 (Miljø- og Fødevareministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om kemikalier, lov om miljøbeskyttelse og lov om gødning og jordforbedringsmidler m.v. (Supplerende bestemmelser til markedsovervågningsforordningen samt offentliggørelsesordning, registreringsordning og andre justeringer af tilsyns- og håndhævelsesbestemmelser i lov om kemikalier).

Forslaget indfører en række hjemler, der skærper tilsynsmyndighedernes kontrol og håndhævelsesbeføjelser i kemikalieloven. Myndighederne får en række nye beføjelser til bl.a. at indhente oplysninger.

Herudover etablerer forslaget en offentliggørelsesordning. Som opfølgning på Pesticidstrategi 2017-2021, som blev aftalt oktober 2017 mellem Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Venstre, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti, foreslås der indført en registreringsordning for alle danske forhandlere og distributører af bekæmpelsesmidler til erhvervsmæssig brug. EU’s markedsovervågningsforordning forpligter Danmark til at sikre, at vores tilsynsmyndigheder har en række konkrete minimumsbeføjelser til rådighed.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lea Wermelin

MF (S), fhv. miljøminister
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2011)

0:000:00