Løkke vil rykke fordelingen af praktiserende læger væk fra regionerne: "Man maksimerer inden for sin egen ramme"

Moderaterne har gjort sig mange tanker om fremtiden for de praktiserende læger. Mere national styring, diffentieret patientantal og honorering og udvidet åbningstid. Læs Lars Løkke Rasmussens pointer om almen praksis fra hans optræden i Politisk Stuegang her.

Foto: Mads Outzen/Altinget
Andreas Wind

Lars Løkke Rasmussen har allerede en klar idé om, hvad der bør ske med de praktiserende læger.

Der skal være en stærkere national styring af almen praksis. 

For én ting har erfaringen som både kommunalpolitiker, amtrådspolitiker og sundhedsminister lært den 60-årige udenrigsminister og moderate formand.

Politikere fokuserer på deres egen geografi, når beslutningerne skal træffes. Nogle gange på bekostning af helheden.

"Man spiller jo med den plade, man har. Man maksimerer inden for sin egen ramme."

Ordene falder i Altingets sundhedspolitiske podcast, Politisk Stuegang, da Lars Løkke Rasmussen skal forklare, hvorfor planlægingen af praktiserende læger bør ske nationalt, og ikke hos hver enkelt region. 

Der kan være andre måder at drive det på, som vi har set med regionsklinikkerne

Lars Løkke Rasmussen om almen praksis som liberalt erhverv
Udenrigsminister og formand for Moderaterne

Her fortæller han om, hvordan han som amtrådsspolitiker var meget optaget af, at Hillerød Sygehus selv skulle lave hjerteoperationer. For hvorfor skulle skattepengene sendes til København en opgave, de også kunne løse i Hillerød? 

Men den tilgang er ikke altid er den bedste for helheden. En tilgang som også gør sig gældende i dag, hvor amter er blevet til regioner.

Men beslutningen om hvor mange ydernumre, der skal oprettes, og hvor de skal placeres, vil Moderaterne gøre til et nationalt anliggende, og ikke regionalt.

0:000:00