Mette Frederiksen varsler mere ”vinterhjælp” til dem, der er hårdt ramt af høje energipriser

Regeringen arbejder for at kunne inddrage den ekstraordinære profit, som energiselskaber og mellemhandlere tjener på energikrisen. De penge skal ”krone for krone” føres tilbage til forbrugerne, sagde statsminister Mette Frederiksen (S) i åbningstale til Folketinget.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Der kan være flere tiltag på vej til dem, der er hårdt ramt af de høje energipriser.

Det varslede statsminister Mette Frederiksen (S) i sin åbningstale til Folketinget tirsdag.

De penge, det måtte indbringe i Danmark. Dem vil regeringen krone for krone føre tilbage til forbrugerne.

Mette Frederiksen (S)
Statsminister

Heri fortalte hun, at Danmark har kæmpet i EU for at kunne beskatte ekstraordinær profit hos de selskaber, der scorer kassen på høje energipriser og Ruslands krig i Ukraine.

”De penge, det måtte indbringe i Danmark. Dem vil regeringen krone for krone føre tilbage til forbrugerne,” sagde Mette Frederiksen i talen.

Skal hjælpe mod høje priser

De høje energipriser har allerede affødt både en ”varmecheck” og ”vinterhjælp”, der sænker elafgiften i et halvt år, giver mulighed for at udskyde betalingen af elregningen og en hjælpende hånd til børnefamilier, der får forhøjet børnecheck.

{{toplink}}
Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Men endnu mere kan altså være på vej. Fredag i sidste uge blev EU’s energiministre enige om en aftale, som netop åbner for en særskat på energiselskaber, der har tjent stort på krisen, fordi de har kunnet nyde meget højere indtægter, uden at det er blevet dyrere for dem at producere strøm. Og torsdag og fredag i denne uge, er der igen EU-topmøde, hvor energikrisen er på programmet.

Den nye særskat på energiproducenter og mellemhandlere skal bruges til at afhjælpe de høje priser for forbrugere og virksomheder, lyder det.

0:000:00