Minister afviser at gøre op med sektoransvaret

Er der behov for at gøre det danske beredskab mere robust for at kunne håndtere fremtidens trusler, udfordringer og kriser? Det kommer regeringen meget snart med et svar på, lyder det fra forsvarsministeren, der dog afviser at gøre op med sektoransvaret.

Direktør for Københavns Politi Anne Tønnes, daværende forsvarschef Flemming Lentfer, direktør for Energistyrelsen Kristoffer Böttzauw, direktør for GEUS Flemming Larsen og direktør for beredskabsstyrelsen Laila Reenberg, da Energistyrelsen, GEUS, Forsvaret, Beredskabsstyrelsen og Københavns Politi holder myndighedsbriefing om situationen ved Nord Stream 1 og 2 i Østersøen i Eigtveds Pakhus i København onsdag den 28. september 2022.
Direktør for Københavns Politi Anne Tønnes, daværende forsvarschef Flemming Lentfer, direktør for Energistyrelsen Kristoffer Böttzauw, direktør for GEUS Flemming Larsen og direktør for beredskabsstyrelsen Laila Reenberg, da Energistyrelsen, GEUS, Forsvaret, Beredskabsstyrelsen og Københavns Politi holder myndighedsbriefing om situationen ved Nord Stream 1 og 2 i Østersøen i Eigtveds Pakhus i København onsdag den 28. september 2022.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Andreas Krog

I sit regeringsgrundlag fra december 2022 gav SVM-regeringen sig selv til opgave ”at analysere, om det danske samfund skal gøres mere robust i mødet med fremtidens trusler, udfordringer og kriser.”

Efter at have skubbet opgaven foran sig i mere end et år med et argument om, at et regeringsgrundlag er et 4-årigt arbejdsprogram, så er regeringen gået i gang med analysearbejdet. Og det er forventningen, at analysen ligger klar snart, lyder det fra forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) i et interview med Altinget.

”Vi er i gang med at analysere det, som vi aftalte i regeringsgrundlaget. Den proces er i gang, og jeg forventer, at den bliver færdig omkring sommer,” siger Troels Lund Poulsen.

{{toplink}}
Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Af regeringsgrundlaget fremgår det også, at regeringen vil ”tage initiativ til at styrke organiseringen og prioriteringen af samfundsberedskab, krisestyring, kritisk infrastruktur og forsyningssikkerhed.”

Præcis hvordan det skal ske, ligger endnu ikke fast.

Tidligere Nato-ambassadør Michael Zilmer-Johns, der stod i spidsen for regeringens sikkerhedspolitiske analysegruppe, har slået på tromme for, at man ligefrem opretter både en ny styrelse og et nyt ministerium.

"Vi har en masse, der arbejder med samfundssikkerhed, men det er ikke en fornuftig organisering. Det er alt for spredt, og man kunne med fordel samle nogle af de her kompetencer (i en styrelse, red.)," påpegede Michael Zilmer-Johns i november sidste år overfor Altinget.

Læs også

0:000:00