Ny milliardaftale sikrer ro om Arbejdstilsynets økonomi

Regeringen har indgået en ny, fireårig arbejdsmiljøaftale med alle Folketingets partier. Fagbevægelsen og arbejdsgiverne tager positivt imod.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) indgik torsdag aften en ny arbejdsmiljøaftale med alle Folketingets partier. Aftalen fastlægger blandt andet økonomien for Arbejdstilsynet i de kommende år.
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) indgik torsdag aften en ny arbejdsmiljøaftale med alle Folketingets partier. Aftalen fastlægger blandt andet økonomien for Arbejdstilsynet i de kommende år.Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Jakob Krarup Bjerregaard

Efter et længere tilløb er en ny politisk aftale om den danske arbejdsmiljøindsats faldet på plads.

Torsdag aften blev SVM-regeringen anført af beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) således enig med samtlige partier i Folketinget om en aftale, der gælder fra i år og frem til og med 2026.

Aftalen betyder, at der i perioden bliver tilført knap 1,3 milliarder kroner til Arbejdstilsynet, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA), Skattestyrelsen og Erhvervsstyrelsen.

Pengene skal gå til både selve indsatsen for et bedre arbejdsmiljø og til indsatsen mod social dumping - det vil sige udlændinge, der arbejder i Danmark med dårligere løn- og arbejdsvilkår end deres danske kolleger.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen og arbejdsmarkedets parter - Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og Dansk Arbejdsgiverforening (DA) - fremhæver, at Arbejdstilsynet med aftalen er sikret ro om økonomien.

”I fagbevægelsen har vi efterlyst en stabil bevilling til Arbejdstilsynet i mange år, og jeg er først og fremmest glad på vegne af de danske lønmodtagere over, at det nu er blevet en realitet,” siger FH-næstformand Morten Skov Christiansen en pressemeddelelse.

Pernille Knudsen, viceadministrerende direktør i DA, siger:

”Det er meget positivt, at et bredt politisk flertal nu bringer ro og klare rammer om arbejdsmiljøindsatsen og Arbejdstilsynets økonomi i de kommende år. Dermed kan Arbejdstilsynet koncentrere sig om en langsigtet udvikling af tilsynsindsatsen til gavn for medarbejderne og virksomhederne.”

{{toplink}}
Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her

0:000:00