Universiteter ansætter mest fra egne rækker: "Man kan diskutere, om det er nepotisme"

REKRUTTERING: Universiteter tilgodeser egne forskere i ansøgningsprocessen, og der er utilstrækkelig konkurrence om mange stillinger. Sådan lyder konklusionen i ny rapport.

Danske universiteter kigger i alt for høj grad inden for egne rækker, når de ansætter forskere. 

Det betyder, at universiteterne går glip af talenter, hvilket i sidste ende kan gå ud over kvaliteten af dansk forskning.  

Sådan lyder en af konklusionerne fra Det Forsknings- og Innovationspolitiske Råd, som har gennemgået karrierevejene i dansk forskning i en ny rapport.

"Vi kan jo se, at 70 procent af de forskere, som universiteterne ansætter, både har en kandidatgrad og en forudgående akademisk karriere på det pågældende universitet," siger Jens Oddershede, som er formand for rådet.

Oven i det kommer, at der ofte ikke er særlig stor konkurrence om stillingerne.

"Når vi ser på stillinger, som enten ikke slås op, eller hvor der kun er én kvalificeret ansøger, så udgør de mere end halvdelen," forklarer Jens Oddershede.  

Det udgør en fare for, at man ikke får de dygtigste forskere, fordi man ikke rekrutterer bredt nok, lyder argumentet. 

Aftalt spil?
Der kan dog være en god grund til manglende lyst til at søge opslåede stillinger.

Det kan nemlig hænge sammen med, at forskere på institutterne ved, at stillingsopslag i virkeligheden allerede er afsat.   

"Det er klart min opfattelse, at stillinger ofte er tiltænkt bestemte personer, og at det er derfor, at andre ikke søger dem," siger Jens Oddershede.

Antagelsen bag jeres forslag må være, at der er en form for nepotisme på universiteterne. Mener I det? 

"Antagelsen er, at der en manglende fornyelse udefra. Man kan diskutere, om det er nepotisme," svarer Jens Oddershede, formand for rådet.

Mere mobilitet
I det hele taget opfordrer rådet til at sørge for, at der en bedre mobilitet imellem universitetsansættelser og det private erhvervsliv.

Det ville ikke mindst kunne gavne den store gruppe af midlertidigt ansatte, som universiteterne efterhånden har ansat som postdocs. 

I Danske Universiteter tager direktør Jesper Langergaard rapportens konklusioner om intern rekruttering alvorligt. 

"Det er et område, hvor vi kan blive bedre, og det er oplagt, at vi tager spørgsmål om rekruttering op i Danske Universiteter,” siger han.

  

Du kan læse hele artiklen på Altinget: forskning, hvor du også kan læse om de mange midlertidigt ansatte postdocs, som Det Forsknings- og Innovationspolitiske Råd også vil sørge for kommer videre i karrieren i stedet for at sidde fast i håbløse stillinger uden fremtidsudsiger.  

Forrige artikel Forsker maner til besindelse: Ulven forandrer ikke dansk natur Forsker maner til besindelse: Ulven forandrer ikke dansk natur Næste artikel Børns mistrivsel på Sjælsmark mangedobler sagsudgifter i Hørsholm Børns mistrivsel på Sjælsmark mangedobler sagsudgifter i Hørsholm
Holstein: Ny post er et tveægget sværd for Messerschmidt

Holstein: Ny post er et tveægget sværd for Messerschmidt

ANALYSE: Med sin nye titel som næstformand er Morten Messerschmidt nu ubetinget Dansk Folkepartis kronprins. Men det giver ham også et medansvar for partiets fremtid, der kan ende med at trække ham ned sammen med Kristian Thulesen Dahl, siger Altingets politiske kommentator, Erik Holstein.