Forskningsråd vil rydde op i "postdoc-sumpen"

KARRIEREVEJE: Unge forskere skal ikke sidde unødigt lang tid fast i midlertidige postdoc-stillinger, derfor vil DFiR begrænse ansættelsestiden til fire år. 

DFiR foreslår at lave begrænsninger for, hvor længe man kan være ansat som postdoc på de danske universiteter. Anbefalingen kommer som et forsøg på at komme et voksende lag af unge forskere med dystre karriereudsigter til livs.  
DFiR foreslår at lave begrænsninger for, hvor længe man kan være ansat som postdoc på de danske universiteter. Anbefalingen kommer som et forsøg på at komme et voksende lag af unge forskere med dystre karriereudsigter til livs.  Foto: Pixabay /Skeeze (Arkivfoto)
Toke Gade Crone Kristiansen

Der er for mange yngre midlertidigt ansatte forskere på danske universiteter uden tilstrækkelige karriereperspektiver.

Sådan lyder det fra Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd, som har kigget karrierevejene inden for dansk forskning efter i en ny rapport med en række anbefalinger. 

Og et særligt fokuspunkt er de mange tidsbegrænsede postdoc-stillinger, som unge forskere bruger stadig længere på at slippe ud af, som rådet har døbt "postdoc-sumpen". 

Dokumentation

Om Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd: 

DFiR har til formål at fremme udviklingen af dansk forskning, teknologiudvikling og innovation til gavn for samfundet.

Rådet giver uddannelses- og forskningsministeren, Folketinget og øvrige ministre uafhængig og sagkyndig rådgivning om forskning, teknologiudvikling og innovation på overordnet niveau, herunder om kommende behov på området.

DFiR kan rådgive efter anmodning eller på eget initiativ.


Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00