Opsamling: Sådan bliver landdistrikterne attraktive

OPSAMLING: Hvordan gør vi landdistrikterne attraktive? Det har en række debattører diskuteret på Altinget By og Bolig den seneste måned. Vi giver dig her en opsamling på debatten.

Hvordan skal landdistrikterne gøres attraktive? Det har en række debattører diskuteret på Altinget By og Bolig.
Hvordan skal landdistrikterne gøres attraktive? Det har en række debattører diskuteret på Altinget By og Bolig.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Flere penge til Landsbypuljen, mere åben lovgivning og bedre infrastruktur.

Der er blot nogle af de bud, der er kommet frem i debatten om landdistrikternes fremtid den seneste måned. Her har en række debattører nemlig diskuteret, hvordan landdistrikterne bliver gjort attraktive igen.

Det har i lang tid stået klart, at landdistrikterne står overfor store udfordringer med affolkning, lukningstruede uddannelsesinstitutioner og lave boligpriser. Så hvad skal der egentlig til for at vende udviklingen?

Flere aktører har i debatten slået et slag for flere penge i Landsbypuljen. Der er nemlig fortsat mange faldefærdige bygninger, der har brug for at blive revet ned.

Puljen blev oprettet i 2019 og har til formål at styrke udviklingen i landsbyer og det åbne land. Socialdemokratiet havde egentlig lovet flere penge til puljen, som der ifølge flere debattører altså er brug for. Men der er blot blevet afsat to millioner kroner ekstra til puljen.

Samtidig har flere debattører argumenteret for, at det skal være nemmere at føre sine ideer ud i livet i landdistrikterne, og at der er brug for mere støtte til lokale ildsjæle.

Der er desuden brug for at skabe en langt bedre infrastruktur i landdistrikterne. Det gælder både den fysiske infrastruktur, men også den digitale. Det har blandt andet bredbåndspuljen skulle sørge for, men den står nu overfor at blive sløjfet. Det har mødt kritik fra flere af debattørerne.

Altinget By og Bolig giver dig her en opsamling på debatten, som du efterfølgende kan dykkere nærmere ned i.

Steffen DamsgaardSteffen Damsgaard
Formand, Landdistrikternes Fællesråd

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00