På vej til Folketinget: Marie Krarup

PORTRÆT: Altinget bringer hver dag et interview med en af de politikere, som håber på at blive valgt til Folketinget. Mød i dag Marie Krarup (DF).
Hvorfor gik du ind i politik?

Det gjorde jeg, fordi min far (Søren Krarup, red.) holder op. Så blev jeg spurgt, om jeg ville prøve at udfylde den plads, der blev ledig. Den plads opfatter jeg som det at formulere en ægte konservatisme i form af gud, konge og fædreland, som min far og Jesper (Langballe -red.) har gjort. Det var der nogle i partiet, der mente, at jeg ville være egnet til. Det havde jeg ikke selv set. I første omgang sagde jeg også nej, men de insisterede og sagde, at det kunne jeg godt.

Hvorfor blev du medlem af Dansk Folkeparti?

Fordi det var det eneste parti, der afspejlede mine holdninger. Jeg meldte mig ind under Muhammedkrisen. Jeg synes, Dansk Folkeparti var det eneste, der virkelig sagde de rigtige ting. Det var i stand til at se problemet, altså sammenstødet mellem islam og kristendom, som er det helt store problem i vores verden i dag.

Hvad er din vigtigste politiske mærkesag?

Fakta

Om Marie Krarup: er 45 år, har to børn og er datter af nuværende Folketingsmedlem Søren Krarup (DF). Uddannet cand.mag i øststatskundskab ved Københavns Universitet med samfundsfag på Aarhus Universitet som bifag. Arbejder som lektor ved Frederiksborg Gymnasium og underviser i fagene samfundsfag, religion, erhvervsøkonomi.


Kilde: http://www.mariekrarup.dk

Det er udlændingepolitik, integration og kulturkamp. Det drejer sig om at bevare Danmark som nationalstat. Det kan vi kun, hvis vi fører en stram udlændingepolitik, har en ordentlig integration og noget at integrere udlændinge ind i. Vi er nødt til at finde ud af, hvad vores egen kultur er. Vi skal være stolte over at være danskere. Så tør vi i meget højere grad fortælle indvandrerne, hvordan de skal opføre sig, når de kommer til Danmark. Vi skal sige nej til parallelsamfund, vi skal sige nej til islamisering, og vi skal sige nej til halalkød og tørklæder i skolerne. De meget faste regler skal fastholdes, og de nye indvandrere skal komme fra kulturer, der ligger tæt på os.

Hvem er dit politiske forbillede?

Det tror jeg ikke lige, jeg kan finde på. Sådan en som Churchill selvfølgelig. Han var en meget stor skikkelse.

Hvilken politisk modstander har du størst respekt for?

Anders Samuelsen. Han har udvist et meget stort mod, når han bliver gjort til grin af journalister. Han lader sig ikke gå på af det. Jeg synes virkelig, han har været udsat for ubehageligheder. Der var nogle tv-interview, hvor journalisterne ikke var fair over for ham, men hvor det alligevel lykkedes for ham at klare skærerne.

Hvis du skulle lave én ting om i dansk politik, hvad skulle det så være?

Det, der hedder AT, skulle øjeblikkelig fjernes. AT er et tværfagligt samarbejde, der er kommet til, og det fylder alt for meget i gymnasiet. Det gør ikke så meget, at man har tværfagligt arbejde, men det skal bare fylde meget mindre. Det er meget besynderligt, at en borgerlig regering har gennemført en gymnasiereform, der slet ikke er borgerlig. Det er en af regeringens helt store fejl.

Hvad har været din mærkeligste oplevelse i valgkampen?

Jeg har først lige fået skemafri fra mit arbejde som gymnasielærer, så jeg har ikke ført så meget valgkamp endnu. Men mine elever ønskede mig god valgkamp. Der var nogen, der sagde, at de håbede, jeg ikke blev valgt ind i Folketinget, fordi de gerne ville have, at jeg blev som deres lærer.

Hvis du bliver valgt, hvad vil du så gøre på din allerførste dag i Folketinget?

Det har jeg slet ikke tænkt på. Det er jo også hybris at tænke så langt, når man ikke ved, om man bliver valgt. Men man kunne jo tage en kop kaffe i Snapstinget og slappe af efter alt det her ræs.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00