Debat

Pernille Vermund svarer igen: Vi har skam en økonomisk politik

REPLIK: Vores udlændingepolitik betyder ikke, at vi glemmer en borgerlig økonomisk politik. Det bliver der ellers rejst tvivl om i et debatindlæg på Altinget. Men i Nye Borgerlige skelner vi ikke mellem værdipolitik og økonomisk politik, skriver Pernille Vermund.

Pernille Vermund får kritik for, at partiet har glemt sin økonomiske politik. Men hun mener stadig, at skatten skal være lavere.
Pernille Vermund får kritik for, at partiet har glemt sin økonomiske politik. Men hun mener stadig, at skatten skal være lavere.Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Pernille Vermund
Formand for Nye Borgerlige

Har Nye Borgerlige en borgerlig økonomisk politik?

Eller rettere sagt, om Nye Borgerlige vil stå ved den borgerlige økonomiske politik, som vi har præsenteret på vores hjemmeside. Den har vi fastholdt og forklaret, hver gang medierne har spurgt ind til den.

Der blev i et debatindlæg her på Altinget af Nikolaj Saadat rejst tvivl om vores økonomiske politik.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler. Du kan kommentere indlægget i bunden. Vi opfordrer til en konstruktiv og ordentlig tone i debatten.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Jeg vil give debattøren ret i, at det ikke er så tit, medierne viser interesse for at høre, hvad vi mener om regeringens økonomiske politik, for slet ikke at tale om oppositionens.

Men indlægget af Nikolaj Saadat giver mig anledning til at råde bod på det, når nu det endelig efterspørges. For det er rigtigt, at selv om udfordringen med at få løst udlændingepolitikken fra bunden er vores første prioritet, så er vi et fuldblods borgerligt parti. Deraf navnevalget.

Den store velfærdsstat og de høje skatter har ikke gjort os rigere. Tværtimod gør høje skatter og statens formynderi og kontrol os fattigere, end vi behøvede at være.

Pernille Vermund
Formand, Nye Borgerlige

Her er vores økonomiske politik
Nye Borgerliges økonomiske politik kan koges ned til fem punkter:

• Staten skal være mindre 

• Skatterne skal være lavere

• Reglerne skal være enklere 

• Lovene skal være færre

• Og danskerne rigere og friere.

Men for at forstå hvorfor, skal jeg have lejlighed til at forklare lidt mere.

Medierne ynder at skelne mellem værdipolitik på den ene side, i Danmark forstået som udlændingepolitik, og økonomisk politik på den anden side, som i medierne næsten udelukkende handler om fordelingspolitik.

Sådan skelner vi ikke i Nye Borgerlige. For os er al politik værdipolitik.

Læs også

Vores udgangspunkt er det nationale værdifællesskab som ramme om danskernes liv. Det er værdifællesskabet, der har givet os det tillidsbaserede samfund, som skabte grundlaget for, at Danmark blev et af verdens rigeste lande, allerede før velfærdsstaten fik vokseværk for 50 år siden.

Det nationale fællesskab er ikke skabt af velfærdsstaten. Fællesskabet var der først. Det er det, der har givet os styrke som folk. Velfærdsstaten er derimod i dag vokset os over hovedet, så den svækker fællesskabet og gør os fattigere og mere ufrie.

Mindre stat, mere menneske
Nye Borgerlige har et slogan, der siger 'Mindre Stat – Mere Menneske'.

Politikerne skal bestemme mindre, og vi danskere skal bestemme meget mere selv – også over vores egne penge.

Værdier som personlig frihed, den private ejendomsret, privatlivets fred, fri næring, forsamlingsfriheden og ytringsfriheden er grundlæggende værdier, som sammen med tilliden og den nationale borgerlige solidaritet mellem danskerne slipper produktive kræfter løs, som skaber velstand, jobs og fremskridt.

Den store velfærdsstat og de høje skatter har ikke gjort os rigere. Tværtimod gør høje skatter og statens formynderi og kontrol os fattigere, end vi behøvede at være.

Sådan ser man på det, når man er borgerlig, og det er vi i Nye Borgerlige.

Mere borgerlige, end man er vant til at høre i den daglige politiske debat i medierne, som aldrig handler om, hvor velstanden kommer fra, men altid om, hvem den skal fordeles på, når staten har opkrævet omkring halvdelen af velstanden i skatter og afgifter.

Nye Borgerliges økonomiske politik er værdibaseret. Den sigter mod at gøre Danmark til et mere velstående land, for det er et ansvar, der ligger på vores skuldre i hver generation.

Det skylder vi de danskere, der opbyggede vores velstående land. Det skylder vi dem, der skal komme efter.

Pengene skal bruges fornuftigt
Det er ingen sag at bruge løs af andre folks penge. Det kan mange politikere fra venstrefløjens alternative overdrev til langt hen over midten sagtens finde ud af.

Nye Borgerlige vil meget hellere tale om, hvordan vi skal styrke det nationale værdifællesskab, styrke tilliden mellem danskerne, give friheden større spillerum, få de produktive kræfter sluppet løs og lade inspiration og innovation skabe fremskridtet.

Tale produktion, værdiskabelse, tillid, frihed og velstand op.

Det vil vi, fordi det for os er de grundlæggende kendetegn ved det danske samfund. For at opnå det skal staten være mindre, skatterne skal være lavere, reglerne være enklere, og lovene færre.

Det er Nye Borgerliges vision – at give danskerne mulighed for at vække det borgerlige samfund til live, som engang før velfærdsstaten fik vokseværk, gjorde os rige, fordi vi var frie. Man kan kalde det den borgerlige værdikamp.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Vermund

MF (LA), fhv. formand og stifter, Nye Borgerlige
cand.arch. (Kunstakademiets Arkitektskole 2001)

0:000:00