Podcast: Derfor tøver regeringen med det store klimaudspil

AJOUR: Støttepartierne vil se handling, men regeringen skal svare på en række svære spørgsmål, inden de præsenterer en klimahandlingsplan. Hvornår kommer effekterne? Hvad er prisen og flytter udledningen sig bare? Klimaredaktør Morten Øyen er gæst.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Det har føget med trusler fra regeringens støttepartier om, at ministre og regeringer bliver væltet, hvis der ikke snart sker noget på klimafronten.

Men det er en stor opgave, som klimaminister Dan Jørgensen (S) forsøger at løse inde fra ministerkontoret. Præsentationen af klimahandlingsplanen nærmer sig nemlig, og i takt med at den opgave bliver mere konkret, presser flere konkrete spørgsmål sig også på.

Men ifølge Radikale og Enhedslisten bør arbejdet alligevel gå hurtigere.

Altinget Ajour dykker ned i den sag og ser på støttepartiernes trusler og Dan Jørgensens udfordringer. Dagens gæst er Altingets klimaredaktør, Morten Øyen.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: F-35-flyets klimapåvirkning vanskeliggør grøn omstilling af Forsvaret Podcast: F-35-flyets klimapåvirkning vanskeliggør grøn omstilling af Forsvaret Næste artikel Podcast: “Trumps chance for genvalg er steget kraftigt efter Super Tuesday” Podcast: “Trumps chance for genvalg er steget kraftigt efter Super Tuesday”
For højt skolefravær koster mindst 200 familier børnechecken

For højt skolefravær koster mindst 200 familier børnechecken

STRAF: I landets fem største kommuner har mere end 200 familier mistet børnechecken, fordi deres børn har haft for meget ulovligt fravær. Aarhus-rådmand kritiserer straffen for at ramme socialt skævt, mens holdningen i København er anderledes positiv.