Notat: Sådan vil regeringen fordele resterne af satspuljen

FORHANDLINGER: Penge til udsatte unge på Grønland, støtte til julehjælp og styrkelse af civilsamfundets infrastruktur. Se, hvordan regeringen vil bruge millionerne, der er tilbage i satspuljen.

Regeringen lægger op til at gøre støtten til julehjælp permanent. 
Regeringen lægger op til at gøre støtten til julehjælp permanent. Foto: Ritzau Scanpix
Albert Birk MorgenLouise Rønne Jensen

80 millioner kroner til socialt udsatte unge på Grønland og 48 millioner til en styrket infrastruktur i civilsamfundet.

Sådan lyder nogle af regeringens centrale bud på prioriteringer af de tilbageværende penge i den sløjfede satspulje.

Det viser et regeringsdokument, som Altinget er i besiddelse af. Dokumentet er sendt rundt til socialordførerne på Christiansborg og er udgangspunktet for de igangværende forhandlinger.

Herudover vil regeringen øremærke midler til at gøre statsligt tilskud til julehjælp permanent. Hos Frelsens Hær, der hvert år står for julehjælp til mellem 8.000-9.000 udsatte familier, vækker nyheden begejstring.  
"Det er en fantastisk god nyhed, hvis det her bliver permanent. Det fjerner jo en del usikkerhed for os," siger informationschef i Frelsens Hær, Lars Lydholm. 

Helt konkret betyder puljen, at 800-900 flere familier får julehjælp fra os. Uden puljen ville vi være nødt til at sige nej.

Informationschef, Frelsens Hær
Lars Lydholm

Frelsens Hær får hvert år mellem 11.000 og 12.000 ansøgninger til julehjælp. Selvom ikke alle ansøgere kan få tildelt julehjælpen, betyder den statslige støtte, at der alligevel er flere, der kan få andesteg og brunede kartofler på bordet juleaften.  
"Helt konkret betyder puljen, at 800-900 flere familier får julehjælp fra os. Uden puljen ville vi være nødt til at sige nej," fortæller Lars Lydholm. 

Regeringen vil også afsætte fem millioner kroner til sommerferiehjælp til udsatte familier med børn. Det får både ris og ros fra Red Barnet.

"Det er rigtig godt, at pengene er blevet gjort permanente, og der er fokus på det store behov, der er for julehjælp og sommerferiehjælp," siger Johanne Schmidt-Nielsen, generalsekretær i Red Barnet.

"Når det så er sagt, så slår de her beløb jo til som en skrædder i helvede. Kun fem millioner til alle de mange organisationer, der arrangerer sommerlejre," fortsætter hun.

Se hele listen med prioriteringer her. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Johanne Schmidt-Nielsen

Generalsekretær, Red Barnet
ba.scient.soc. (Roskilde Uni 2007)

0:000:00