Se debatmøde om ny magtudredning: "Man må sikre sig, at nogen tager medejerskab"

Danmark skal have en ny magtudredning. På et debatmøde denne uge diskuterede forskere, politikere og aktører en lang række spørgsmål, herunder hvad en magtudredning skal se på, og hvor meget politikere skal involvere sig. Se debatten her.

Sine Riis Lund

Magtudredningen fra 2003 skal opdateres.

Og blandt læringerne fra sidst er, at det ikke må være et projekt, der strækker sig over syv til ti år, men koncentreres til en “meget, meget kortere periode”, lød det fra politisk kommentator og tidligere minister Hans Engell på et debatmøde om den nye magtudredning tirsdag i denne uge.

“For nu at sige det kort så blev det på ingen måde som nogen af os, der var med til at sætte det i gang, havde forventet. Intet. Da vi var færdige, var mange af os ude af politik og væk, og nogle var døde,” sagde Hans Engell.

Han anbefalede samtidig, at man med den nye magtudredning sikrer sig, at der er en politisk forankring, og at der bliver taget ejerskab over projektet.

"Man må også sikre sig, at nogen tager medejerskab til projektet under hele vejen," sagde han.

Hans Engell oplevede det som et "kæmpe problem" i afslutningen af den seneste magtudredning, at der netop ikke var nogen, der tog et ejerskab.

“Udredningen kastede ikke noget af sig i den politiske debat, heller ikke i medierne eller på anden vis,” sagde han.

Debatten om den nye magtudredning var arrangeret af Altinget og Tænketanken Mandag Morgen i samarbejde med Københavns Universitet.

Og mødet blev afsluttet med debat med ordførere fra tre politiske partier. Her kom ejerskab og politikernes involvering på tale.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00