Tidligere ministersekretær chef i styrelse

NYHED: Han er bl. a. uddannet boghandler. Og har tjent en stribe sundhedsministre. Kåre Geil er ny afdelingschef i Lægemiddelstyrelsen.
Foto: Lægemiddelstyrelsen
Rasmus Nielsen

Da Kåre Geil, Lægemiddelstyrelsens nye afdelingschef for Viden og Kommunikation, for fire år siden - netop fyldt 40 - gav sit første interview, skrev vi hér på Altinget|Sundhed:

"Kåre Geil er en klassisk embedsmandstype, høj og slank, høvisk i sproget - og politisk såre neutral. Det er ministerens tjeneste, det gælder. Uanset om det er socialdemokraterne Carsten Koch, Sonja Mikkelsen, Arne Rolighed eller siden november 2001 Venstres næstformand Lars Løkke Rasmussen. Han er venlig men markant - direkte i en telefon og mere genert i sin personlige fremtoning."

Sådan står indtrykket tilbage efter en times tid i behageligt selskab med embedsmanden. Ikke det værste indtryk at efterlade af en mand, der nu for alvor skal til at leve af at kommunikere med andre.

Ønskejobbet og visionerne
Om sin nye chefstilling i Lægemiddelstyrelsen siger Kåre Geil (44):

Fakta

Kåre Geil er opvokset i Århus. Hans far var lektor på Handelshøjskolen og hans mor arbejdede i Jyllands-Postens annonceafdeling.

Han er uddannet boghandler og siden kandidat i statskundskab fra Århus Universitet med bifag i litteraturhistorie. Siden 1996 har han arbejdet i Indenrigs- og Sundhedsministeriet - først som fuldmægtig i departementets lægemiddelkontor, siden som ministersekretær og senere ledende ministersekretær.

Kåre Geil har også siddet på den "anden side af bordet" som kommunikationschef for medicinalvirksomheden Eli Lilly Danmark A/S. Derefter vendte han tilbage til den statslige sfære, hvor han senest har dækket sundhedsområdet på den danske EU-repræsentation i Bruxelles.


Kilde: Altinget.dk og Lægemiddelstyrelsen

"Jobbet som chef for Viden og Kommunikation var ønskekombinationen af lægemidler, kommunikation og ledelse; at opnå resultater i krydsfeltet mellem politik og faglighed, mellem de strategiske elementer og det gode håndværk. Og i den sammenhæng er lægemidler og Lægemiddelstyrelsen et godt eksempel. Der er mange og vidt forskellige interessenter, og området har stor politisk bevågenhed."

Viden og Kommunikation
Afdelingen for Viden og Kommunikation er ansvarlig for Lægemiddelstyrelsens interne og eksterne kommunikation, pressehåndtering, videnkoordination og journal samt et igangværende ESDH-projekt.

"Afdelingen har en spændende dobbeltfunktion: Vi skal være med til at kommunikere visionerne udadtil, og samtidig styrke sammenhængskraften indadtil.

Der ligger mange spændende udfordringer og venter, bl.a. skal vi formulere visionerne for Lægemiddelstyrelsens kommunikation fremover mht. tværorganisatorisk videndeling og et nyt, kommende videnscenter," slutter Kåre Geil.

Den høviske embedsmand får nok at se til i sit nye job. Såvel lægemiddelbranchen som mediebranchen er kendt for sine kontante metoder. Skal han bide skeer med dem, kommer han også til ind i mellem at skrue bissen på i sin omgangstone.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00