"Det boligsociale arbejde er godt på vej"

INTERVIEW: Birgitte Mazanti har nu i tre år været leder af Center for Boligsocial Udvikling, og hun peger særligt på tre gode erfaringer fra det arbejde: Beskæftigelse, beboerambassadører og kriminalpræventivt arbejde. Læs længere interview her.
Birgitte Mazanti er leder af Center for Boligsocial Udvikling
Birgitte Mazanti er leder af Center for Boligsocial Udvikling

Hele denne best-practice-viden, som dette område har manglet, er vi i fuld gang med at samle. Vi lærer de boligsociale medarbejdere, hvordan man bedst kan dokumentere fremdrift og resultater af deres store arbejde. Det skal gerne skabe en evidens på feltet, hvor Center for Boligsocial Uddanelse kan være med til at pege på nogle effektfulde indsatser frem for andre

Birgitte Mazanti
Leder af Center for Boligsocial Udvikling
Fakta

Center for Boligsocial Udviklings overordnede formål er at undersøge effekten af indsatser i udsatte boligområder, at indsamle erfaringer fra nationale og internationale boligsociale indsatser og at yde kvalificeret rådgivning og processtøtte til centrale aktører indenfor det boligsociale område. CFBU er en selvejende institution under Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter med et årligt budget på 10 millioner kroner. Den ene halvdel af driftsmidlerne kommer fra Landsbyggefonden, den anden fra de statslige Satspuljemidler. Foreløbig er CFBU finansieret til og med 2012.


Kilde: Center for Boligsocial Udvikling
Har vi gjort det godt nok?

Det spørgsmål stiller Center for Boligsocial Udvikling forud for dets konference den 7. juni om fremtiden for de udsatte boligområder.

Med deltagelse af boligminister Carsten Hansen (S), forfatter Lars Olsen og en række andre centrale aktører på området, skal den boligsociale indsats til debat.

Altinget | Bolig har valgt at tyvstarte med et interview med lederen af centeret, Birgitte Mazanti. For hvordan ser hun egentlig på det?

0:000:00