Garanti uden værdi selv hvis den bliver overholdt

PLEJEBOLIGER: Langt de fleste ældre takker nej til den bolig, de bliver tilbudt inden for to måneders-garantien. Ældre Sagen kræver udvidet garanti med flere valgmuligheder.
Jørgen Skadhede

Garantien i sin nuværende form er ikke ret meget værd. Den er skrabet og usmidig.

Margrethe Kähler
Konsulent i Ældre Sagen
Plejeboliggarantien har ringe værdi for landets svækkede ældre. Selv i de kommuner, hvor garantien rent faktisk bliver overholdt.

Langt de fleste ældre takker nemlig nej til den bolig, de bliver tilbudt inden for to måneders-grænsen. Dermed får kommunen nye to måneders frist til at overholde garantien.

Garanti ikke meget værd
"Garantien i sin nuværende form er ikke ret meget værd. Den er skrabet og usmidig. 9 ud af 10 ældre har bestemte ønsker til boligen ifølge vores undersøgelser. Det betyder især meget for dem at bo nær deres pårørende eller blive i lokalområdet. Men de bliver ofte tilbudt en bolig i den modsatte ende af de efterhånden meget store kommuner," siger Margrethe Kähler, boligpolitisk konsulent i Ældre Sagen.

Desuden takker mange ældre nej til at få en af de 12.000 utidssvarende og små paragraf 192-boliger, som fortsat eksisterer.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00