Lejelovsforlis kan afslutte 10 års borgfred

LEJELOV: Venstre vil forsøge at få boligminister Carsten Hansen (S) tilbage til forhandlingsbordet med lejere og udlejere. Enhedslisten langer ud efter embedsværket i ministeriet, men er klar til politiske forhandlinger.
"Lejeloven er et enormt følsomt område, og det er derfor, vi ville inddrage parterne," siger Louise Schack Elholm, efter forhandlingerne om lejeloven er brudt sammen.
"Lejeloven er et enormt følsomt område, og det er derfor, vi ville inddrage parterne," siger Louise Schack Elholm, efter forhandlingerne om lejeloven er brudt sammen.
Mads Bang

Vi er mere end klar til at forenkle lejelovgivningen.

Lars Dohn
Boligordfører, Enhedslisten
I ti år har parterne på lejebolig-området forhandlet frem og tilbage for at komme til enighed om, hvordan lejelovgivningen kan gøres mere enkel og forståelig. Processen har haft bred opbakning i Folketinget, men forhandlingerne forliste før sommerferien.

Boligminister Carsten Hansen (S) vil nu åbne for politiske forhandlinger om lejeloven, og det kan være slutningen på ti års mere eller mindre stabil borgfred på Christiansborg om netop lejernes vilkår.

Enhedslistens boligordfører Lars Dohn er utilfreds med, at Boligministeriet bragte et forslag om indeksregulering af huslejerne på bane i forhandlingerne, da det så var forventeligt, at lejerorganisationerne ville trække stikket.

"Jeg er tilbøjelig til at være enig i det Danmarks Lejerforeninger siger. I det samarbejde, der har været, har der været en sendrægtighed i processen fra ministeriets side," siger Lars Dohn (EL).

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00