Regeringen dropper vandmåler-paragraf i ny lejelov

NY LEJELOV: Efter ønske fra Venstre og til stor tilfredshed for oppositionen udgår den bestemmelse, der gjorde klar til Dansk Folkepartis forslag om separate vandmålere i alle lejemål. Dermed er der et bredt flertal for første del af den nye lejelov.
Jørgen Skadhede

For mig er det vigtigt, at vi ikke tager tingene på forskud, når vi nu har et udvalgsarbejde i gang, så må vi tage stilling til den lovgivning, når udvalgsarbejdet er færdigt.

Louise Schack Elholm (V)
Boligordfører
Socialminister Benedikte Kiær (K) måtte i går under 1. behandlingen af lovforslaget til en ny lejelov love fra Folketingets talerstol, at et af elementerne i lovforslaget til en ny lejelov bliver fjernet.

Det drejer sig om punkt seks i lovforslaget, der skulle bane vejen for en senere vedtagelse af Dansk Folkepartis beslutningsforslag om, at alle lejligheder skal have opsat vandmålere, så beboerne betaler for deres præcise forbrug.

I lovforslaget til ny lejelov blev der efter høringsrunden indsat en bestemmelse om, at:

"Udlejeren kan kræve overgang til afregning for vandforbrug efter forbrugsmålere, hvis udlejerens pligt til at installere vandmålere følger af anden lovgivning."

0:000:00