Staten regner på storflytning

FLYTTEKASSER: En beregning fra Klima-, Energi- og Bygningsministeriet viser, at en lang række statslige institutioner kan spare på huslejen og energiforbruget, hvis de flytter. Se hvilke institutioner her.

Foto: Rådet for Den Europæiske Union
Mads Bang

Nye bygninger på billigere adresser kan spare staten for millioner. Det viser en ny analyse lavet for Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. Derfor lægger klimaminister Martin Lidegaard (R) op til, at der skal laves en ny strategi for statens lejemål i København.

Den nye strategi kan medføre, at der skal bygges og lejes nye og moderne kontorbygninger andre steder i hovedstaden.

”Staten kan spare rigtig mange penge på at bygge nye og energivenlige kontorbygninger uden for Københavns centrum. Derfor er vi i gang med at lave en strategi for, hvordan vi kan flytte statens arbejdspladser ud i kontorbygninger, der med en mere optimal indretning og lavere husleje kan spare staten for millioner af kroner hvert år,” siger Martin Lidegaard i en pressemeddelelse.

Besparelserne skal hentes hjem ved lavere husleje og mere energieffektive bygninger, som er billigere i drift.

I pressemeddelelsen peger ministeriet blandt andet på muligheden for at flytte institutioner til Valby, Ørestad eller Kalvebod Brygge.

Regeringens såkaldte lokaliseringsstrategi skal være færdig i år, men flyttekasserne skal først pakkes om fire-fem år, når de nye løsninger er på plads.

I listen herunder kan du se de institutioner, der indgår i analysen. Hele analysen er tilgængelig i linket til højre for artiklen.

Institutionerne er delt op i fire grupper, hvor de største besparelser findes i gruppe fire.

Dokumentation

Liste over statslige institutioners udgifter til kontorer:

Kilde: Rapport "Analyse af statens forbrug af kontor- og arkivlokaler i København" fra Bygningsstyrelsen.

 


Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00