Teglbranchen: Her er faren ved for hårde CO2-krav til byggeriet

En stor del af byggebranchen opfordrer politikerne til at sænke loftet for byggeriets CO2-udledning markant, men branchedirektøren for Danske Tegl har indvendinger til regnemetoden. 

Branchedirektøren for den danske teglbranche anfægter blandt andet, at det i den nuværende regnemetode ikke belønnes, at materialer som mursten holder meget længe og efterfølgende kan genanvendes. 
Branchedirektøren for den danske teglbranche anfægter blandt andet, at det i den nuværende regnemetode ikke belønnes, at materialer som mursten holder meget længe og efterfølgende kan genanvendes. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Rasmus Bloch Hansen

Inden årets udgang skal bygningsreglementet være genforhandlet, og forud for forhandlingerne har Dansk Erhverv og en række toneangivende virksomheder og organisationer fra byggebranchen ved at skrive under på Reduction Roadmap-initiativet tilkendegivet, at de ønsker en grænse på 5,8 kilo CO2-udledning pr. kvadratmeter i nybyggeri, beregnet ud fra en bygningslevetid på 50 år.  

Samtidig har flere boligordførere sagt til Altinget, at man ønsker en grænse et godt stykke under det nuværende krav på 12 kilo CO2-udledning pr. kvadratmeter. 

For Gitte Krusholm Nielsen, adm. direktør for brancheorganisationen Danske Tegl, der repræsenterer de danske teglværker, er der dog hår i suppen ved forslaget. Overordnet ”stiller hun sig positiv” over for en grænse på 5,8 kilo CO2-udledning pr. kvadratmeter, men hun har dog nogle ”men’er”.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00