Debat

Ungdommen er de udsatte områders løsning

DEBAT: Kommunalpolitikerne må opbygge tillid til de unge fra udsatte boligområder inden kommalvalget, hvis de ønsker forandringer i boligområderne, mener næstformanden i Ny-Dansk Ungdomsråd, Hasan Sahin, der selv er opvokset i Vollsmose.
Foto: (Foto: NDU)
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Hasan Sahin
Næstformand, Ny-Dansk Ungdomsråd

Der har været sagt og skrevet meget om de udsatte boligområder. For godt et år siden konkurrerede den daværende regering og den daværende opposition om, hvem der kunne virke mest håndfast over for det, de begge beskrev som ghetto-områder.

I flere uger i træk var områder som Gellerup, Mjølnerparken og Vollsmose tophistorier i TV 2 Nyhederne og TV Avisen, og som almindelig tv-seer må man have haft en klar opfattelse af, at der blev gjort noget ved de udfordringer, mange af områderne står over for. Desværre er det ikke vores opfattelse.

Mistet tillid til politikerne
Det paradoksale er, at mange unge mennesker i de udsatte områder, som for eksempel Vollsmose, hvor jeg kommer fra, er klar over, at der findes udfordringer, og at alt ikke er fantastisk i deres lokalmiljø. Det er min opfattelse, at mange ønsker forandring til det bedre, men at de har mistet tilliden til politikerne.

Fakta
BLAND DIG I DEBATTEN! - Send en mail til [email protected]

Hver gang udfordringerne tages op, har det mere karakter af et mediestunt end et forsøg på at skabe positiv forandring for beboerne. Med tiden har dette skabt et negativt syn på politikere og demokratiet blandt unge nydanskere. De er begyndt at se sig selv som forsøgskaniner, der udelukkende er værdsat i valgperioderne.

Et af de mest ærgerlige karakteristika ved mange udsatte områder i Danmark er, at beboerne og især de unge deltager for lidt i samfundsdebatten og demokratiet. Når kun lidt over 20 procent af de unge for eksempel stemte ved sidste kommunalvalg, bør det få alarmklokkerne til at ringe.

Hvis vi vil sikre en positiv forandring i landets udsatte boligområder, så er første skridt, at vi sikrer, at de mange unge mennesker deltager aktivt og får sat egne aftryk på udviklingen.

Hasan Sahin
Næstformand i Ny-Dansk Ungdomsråd

Politikerne skal møde borgerne nu
I Ny-Dansk Ungdomsråd vil vi skabe forandring og ikke kun snakke om det. Derfor tager vi initiativ til at samle så mange unge som muligt i en række boligområder landet over. Der er snart kun ét år til næste kommunalvalg, og det er nu partierne fastlægger deres politik til næste valg. Vores mål er, at alle partier skal tage deres vælgere seriøst og møde dem.

Sidstnævnte skal ikke kun foregå som del af den tilspidsede valgkamp få dage inden valget, men være en løbende proces, hvor vi skaber større tillid de to parter imellem. Denne tillid kan skabes, hvis politikere og deres partier ikke blot besøger de socialt belastede områder når der er valgkamp, men også uden for valgperioden, hvor de lytter til det enkelte individ og efterfølgende gør en indsats for at løse nogle af de problemer, der er i området.

Lad os komme i gang nu.

Hvis vi vil sikre en positiv forandring i landets udsatte boligområder, så er første skridt, at vi sikrer, at de mange unge mennesker deltager aktivt og får sat egne aftryk på udviklingen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00