svarer 
Ole Birk Olesen

Transport, Bygnings- og Boligudvalget spørger transport-, bygnings- og boligministeren, Ole Birk Olesen, om kommentar til henvendelse af 19/2-19 fra Amager Fælleds Venner vedrørende den gamle strandeng på Amager Fælled

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 153, Spørgsmål 21
Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 19. februar 2019 fra Amager Fælleds Venner vedrørende den gamle strandeng på Amager Fælled, jf. L 153 - bilag 5.

Svar fra tirsdag den 5. marts 2019
Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 19. februar 2019 fra Amager Fælleds Venner vedrørende den gamle strandeng på Amager Fælled, jf. L 153 – bilag 5.

Svar:

Henvendelsen fra Amager Fælleds Venner indeholder to spørgsmål, som er gengivet og besvaret i det følgende.

Spm. 1:

Hvordan vil man sikre de sidste tilbageværende arter på Amager Fælled mod påvirkning fra lys og lyd?

Svar:

Det foreslås med lovforslaget, at Ørestad Fælled kvarter ikke må bebygges, benyttes til anlæg eller gøres til genstand for andre indgreb bortset fra naturpleje og anlæg af stier. Bestemmelsen viderefører, hvad der allerede gælder i dag for det omkringliggende naturområde, jf. bilag 1 til loven.

Det foreslås desuden, at det bliver muligt at rejse en fredningssag for Ørestad Fælled Kvarter (Strandengen) efter naturbeskyttelsesloven. Bestemmelsen giver mulighed for at rejse en fredningssag med tilsvarende formål som fredningen af Amager Fælled, og som sikrer beskyttelse af områdets natur.

Områdets nærmere anvendelse fastlægges derfor ikke med dette lovforslag, men kan fastsættes af fredningsnævnet efter de almindelige regler herfor.

I forhold til de foreslåede erstatningsarealer vil By & Havn i den videre planlægningsproces gennemføre en VVM-undersøgelse af, hvordan byudvikling på arealerne vil påvirke det omgivende miljø.

Spm. 2:

Hvorfor skal man lovgive om fredning når vi allerede har en statslig instans som Fredningsnævnet, der er meget kompetente til at behandle spørgsmål om eksisterende fredninger?

Svar:

Et bredt flertal i Københavns Borgerrepræsentation indgik i forbindelse med Københavns Kommunes budgetaftale for 2019 en aftale om erstatning for det aflyste byggeri på Ørestad Fælled Kvarter. Aftalen indebærer, at det planlagte byggeri på Ørestad Fælled kvarter skal erstattes med byggeri på alternative byggefelter.

Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre har den 25. oktober 2018 indgået en tilsvarende aftale om erstatning for byggeriet på Ørestad Fælled Kvarter, som skal sikre at Københavns Kommunes aftale kan realiseres. Aftalen gennemføres ved lov.

Realiseringen af Københavns Kommunes aftale forudsætter således, at staten foretager en række handlinger, hvilket kommer til udtryk i det fremsatte lovforslag.

Side
0:000:00