Karsten Hønge
 svarer 
Ole Birk Olesen

Karsten Hønge (SF) spørger transport-, bygnings- og boligministeren, Ole Birk Olesen, med hvilken begrundelse det nordøstlige hjørne af campingpladsarealet nord for Vejlands Allé inddrages under affredningen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 153, Spørgsmål 34
Med hvilken begrundelse inddrages det nordøstlige hjørne af campingpladsarealet nord for Vejlands Allé under affredningen, når arealet i bemærkningerne til lovforslaget s. 15 er beskrevet således:

”Ruderatområdet på Amager Fælled (her inklusiv arealer uden for byggefeltet) er levested for et relativt stort antal insektarter (113 arter blev registreret i 2018), herunder enkelte sjældne arter, ligesom det er levested for ynglende lærke og vibe. Lærke og vibe er som almindelige agerlandsarter også til stede på Kalvebod Fælled, hvor der er en række egnede levesteder. I alt er der i 2018 registreret 27 par ynglefugle fordelt på 11 almindeligt forekommende arter. En registreret § 3-beskyttet sø på arealet er opstået efter jordpåfyldning på grund af ujævnheder og er således kun få år gammel.”? Der henvises til lovforslagets bilag 2.

Svar fra onsdag den 6. marts 2019
Med hvilken begrundelse inddrages det nordøstlige hjørne af campingpladsarealet nord for Vejlands Allé under affredningen, når arealet i bemærkningerne til lovforslaget s. 15 er beskrevet således:

”Ruderatområdet på Amager Fælled (her inklusiv arealer uden for byggefeltet) r levested for et relativt stort antal insektarter (113 arter blev registreret i 2018), herunder enkelte sjældne arter, ligesom det er levested for ynglende lærke og vibe. Lærke og vibe er som almindelige agerlandsarter også til stede på Kalvebod Fælled, hvor der er en række egnede levesteder. I alt er der i 2018 registreret 27 par ynglefugle fordelt på 11 almindeligt forekommende arter. En registreret § 3- beskyttet sø på arealet er opstået efter jordpåfyldning på grund af ujævnheder og er således kun få år gammel."? Der henvises til lovforslagets bilag 2.

Svar:

Som det fremgår af den citerede tekst, dækker beskrivelsen over et større område end byggefeltet på Vejlands Allé.

Det fremgår af lovforslagets bemærkninger, at naturtilstanden på byggefeltet nord for Vejlands Allé (campingarealet) af Københavns Kommune er vurderet til at være ringe til moderat. Vurderingen byger på feltundersøgelser i 2018 suppleret med tidligere undersøgelser og artfund, hvorfor Københavns Kommune vurderer, at undersøgelserne er aktuelle og dækkende for byggefeltets naturindhold og tilstand.

Jeg har ikke yderligere at bemærke hertil.
0:000:00