Kirsten Normann Andersen
 svarer 
Ole Birk Olesen

Kirsten Normann Andersen (SF) spørger transport-, bygnings- og boligministeren, Ole Birk Olesen, om de økonomiske konsekvenser for byfornyelsesrammen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 185, Spørgsmål 2
Vil ministeren tydeliggøre de økonomiske konsekvenser for byfornyelsesrammen, herunder de økonomiske konsekvenser af, at der i en periode ikke længere vil være støtte til byfornyelse i de større byer?”
Svar fra mandag den 25. marts 2019
Vil ministeren tydeliggøre de økonomiske konsekvenser for byfornyelsesrammen, herunder de økonomiske konsekvenser af, at der i en periode ikke længere vil være støtte til byfornyelse i de større byer?

Svar:

Omprioriteringen af byfornyelsesmidlerne betyder, at der på finansloven for 2019 ikke er afsat midler på den statslige ramme til byfornyelse.

Ansvaret for udviklingen af byer ligger hos kommunerne, og kommunerne med større byer vil fortsat kunne gennemføre samtlige byfornyelsesforanstaltninger i byfornyelsesloven, men uden statslig refusion. De obligatoriske indsatser, kondemnering og genhusning, vil som altid skulle gennemføres.
0:000:00