Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Kaare Dybvad Bek

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger boligministeren, Kaare Dybvad Bek, om ministeren vil offentliggøre alle de notater, som var en del af forhandlingerne, der førte til aftalen m.v.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 200, Spørgsmål 1
Vil ministeren i forbindelse med lovbehandlingen af lovforslaget offentliggøre alle de notater, som var en del af forhandlingerne, der førte til aftalen; Grøn Boligaftale 2020: Landsbyggefondens ramme 2021-2026 og fremrykket indsats i 2020 af 19 maj 2020, og i benægtende fald begrunde sit svar?

Svar fra tirsdag den 9. juni 2020
Vil ministeren i forbindelse med lovbehandlingen af lovforslaget offentliggøre alle de notater, som var en del af forhandlingerne, der førte til aftalen; Grøn Boligaftale 2020: Landsbyggefondens ramme 2021-2026 og fremrykket indsats i 2020 af 19. maj 2020, og i benægtende fald begrunde sit svar?

Svar:

Jeg anser de notater, der blev udleveret i forbindelse med forhandlingerne om boligaftalen, for at være blevet udleveret i et fortroligt rum, som det er nødvendigt at have i den politiske beslutningsproces, når der skal indgås en aftale, hvor ikke alles synspunkter som udgangspunkt er forenelige. Det følger i øvrigt fuldstændigt den praksis, der er for samspillet mellem ministerierne og Folketinget i forbindelse med politiske forhandlinger.

Heraf følger også, at de partier, der under forhandlingerne har stillet spørgsmål, har gjort det i den tro, at der var tale om en fortrolig proces og således ikke var bekendt med, at notaterne skulle offentliggøres forud for behandlingen af lovforslaget i Folketinget.
0:000:00