Jacob Jensen
 svarer 
Lea Wermelin

Jacob Jensen (V) spørger miljøministeren, Lea Wermelin, om bistand til ændringsforslag om udløbsdato på gamle brændeovne

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 54, Spørgsmål 4
Vil ministeren fremsætte ændringsforslag, som sikrer, at der er en udløbsdato på gamle brændeovne, selvom et hus ikke handles i f.eks. 30 år? Dermed ville lovforslaget miljømæssigt blive mere ambitiøst.

Svar fra mandag den 16. november 2020
En sådan ordning kan umiddelbart ikke integreres i nærværende lovforslag. En årsag hertil er blandt andet, at det forudsætter en anden type administration, idet en sådan model forudsætter opbygning af et fuldkomment og sikkert register over alle landets brændeovne, der ikke findes i dag.

Det bemærkes desuden i forlængelse af 1. behandlingen, at lovforslaget alene er ét skridt på vejen til at sikre renere luft i Danmark.

Lea Wermelin / www.mfvm.dk
0:000:00