svarer 
Kaare Dybvad Bek

Udvalg: Hvorfor er det nødvendigt med en særlovgivning om boliggaranti til studerende i Københavns Kommune?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 7, Spørgsmål 6

Vil ministeren redegøre for, hvorfor det er nødvendigt med en særlovgivning for København for så vidt angår mulighed for at tilbyde ”tag-over-hovedet-garanti” til studerende, når dette længe har været muligt i andre studiebyer så som Aarhus og Odense?

Svar fra mandag den 16. november 2020
Dybvad: Københavns Kommune savner en hjemmel til drive en ordning, der skal skaffe midlertidigt husly til nye studerende uden bolig

Det er blevet anført af Københavns Kommune, at kommunen savner hjemmel til at etablere og drive en ordning, der skal skaffe midlertidigt husly til uddannelsessøgende, som ikke er lykkedes med at finde en bolig i forbindelse med studiestart. Det antages af kommunen, at ordningen skal hvile i sig selv for at være lovlig, hvilket kommunen finder vil være vanskeligt at opnå, når det stadig skal være til at betale for de uddannelsessøgende.

Eftersom jeg finder det helt rimeligt, at en kommune skal kunne vælge at bruge kommunale midler på at forfølge et sådant formål, har jeg stillet forslag om, at der skabes en klar hjemmel, som vil skabe sikker grund for alle kommuner og alle ordninger af denne type.

0:000:00