Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Kaare Dybvad Bek

Hvad mener Dybvad om BL's analyse af huslejeniveauer i almene boliger?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 97, Spørgsmål 6

Vil ministeren kommentere analysen fra BL vedrørende huslejeniveauer i almene boliger, jf. B 97 - bilag 1.

Svar fra tirsdag den 11. maj 2021
Analysen bekræfter det velkendte billede af, at huslejeniveauet i almene boliger er lavere en private udlejningsboliger

Analysen består af tre dele: 1) En opgørelse af den aktuelt årlig husleje kr. pr. m2 i nyopførte almene og private udlejningsboliger efter område (primo 2021) opgjort på baggrund af de årlige offentligt tilgængelige huslejestatistikker fra Bolig- og Planstyrelsens hjemmeside Boligstat.dk.

2) En opgørelse af boligbyrden for almene lejere efter udvalgte familietyper og fag/indkomstgrupper for hele landet, samt husleje og rådighedsbeløb for udvalgte familietyper og fag/indkomstgrupper i almene boliger i København. Opgørelsen af boligbyrderne er opgjort af BL på baggrund af huslejeoplysninger fra 2019 og registerdata fra Danmarks Statistik.

3) Eksempler på huslejer i tre blandede byggerier i Københavns Kommune ibrugtaget 2020 og 2021. Eksemplerne er indhentet af BL.

Analysen bekræfter det velkendte billede af, at huslejeniveauet i nyopførte almene boliger gennemsnitligt set er lavere end niveauet i nyopførte private udlejningsboliger.

0:000:00