Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Kaare Dybvad Bek

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger indenrigs- og boligministeren, Kaare Dybvad Bek, om erfaringerne med brug af den delegererede bygherremodel for opførelsen af nye almene boliger og nye private udlejningsboliger, der ligger i samme bebyggelse m.v.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 97, Spørgsmål 8
Vil ministeren i lyset af sin besvarelse af B 97 – spørgsmål 4 og på baggrund af analyser og øvrige data redegøre for erfaringerne med brug af den delegererede bygherremodel for opførelsen af nye almene boliger og nye private udlejningsboliger, der ligger i samme bebyggelse, herunder også for de økonomiske aspekter som følge heraf?

Svar fra onsdag den 12. maj 2021
”Vil ministeren i lyset af sin besvarelse af B 97 – spørgsmål 4 og på baggrund af analyser og øvrige data redegøre for erfaringerne med brug af den delegererede bygherremodel for opførelsen af nye almene boliger og nye private udlejningsboliger, der ligger i samme bebyggelse, herunder også for de økonomiske aspekter som følge heraf?” Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Bolig- og Planstyrelsen, der har oplyst følgende:

”Med vedtagelsen af lov nr. 1438 af 17. december 2019 (tilsagn til nybyggeri af almene boliger opført i samarbejde med privat part) blev der indført en fast regulering af samarbejde om nybyggeri mellem en almen boligorganisation og en privat part – tidligere benævnt som ”delegeret bygherre”. Der er herefter etableret en datamæssig registrering af de pågældende projekter.

Lovændringen har ikke været gældende i tilstrækkeligt lang tid til, at det er muligt på baggrund af disse data at redegøre for erfaringer med tilsagnstypen.

Bolig- og Planstyrelsen råder ikke over data eller analyser om den delegerede bygherremodel fra perioden før lovændringen.”
0:000:00