Heidi Bank
 svarer 
Kaare Dybvad Bek

Heidi Bank (V) spørger indenrigs- og boligministeren, Kaare Dybvad Bek, hvad der menes med, at Nybyggerifonden »så vidt muligt lægges i dvale frem til ca. 2035« m.v.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 136, Spørgsmål 4
Vil ministeren redegøre for, hvad der menes med, at Nybyggerifonden »så vidt muligt lægges i dvale frem til ca. 2035«, jf. bemærkninger til lovforslaget, givet at lejere i almene boligforeninger i hele landet indbetaler til Nybyggerifonden i perioden frem til 2035?

Svar fra onsdag den 20. april 2022
”Vil ministeren redegøre for, hvad der menes med, at Nybyggerifonden »så vidt muligt lægges i dvale frem til ca. 2035«, jf. bemærkninger til lovforslaget, givet at lejere i almene boligforeninger i hele landet indbetaler til Nybyggerifonden i perioden frem til 2035?” Svar:

Som det fremgår af bemærkningerne til lovforslaget, menes der med formuleringen, at nybyggerifondens eksisterende formue (på nær en reserve på 150 mio. kr.) overføres til fonden for blandede byer. Ligeledes vil de løbende indbetalinger til nybyggerifonden fremadrettet i stedet tilgå fonden for blandede byer, indtil der samlet set er overført 10 mia. kr., hvilket forventes at ske medio 2035.
0:000:00