Heidi Bank
 svarer 
Kaare Dybvad Bek

Heidi Bank (V) spørger indenrigs- og boligministeren, Kaare Dybvad Bek, når at ministeren tømmer Nybyggerifonden bortset fra 150 mio. kr. med lovforslaget, hvordan stiller det de almene boligforeningers muligheder for at søge ydelsesstøtte m.v.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 136, Spørgsmål 5
Givet at ministeren tømmer Nybyggerifonden bortset fra 150 mio. kr. med lovforslaget, hvordan stiller det de almene boligforeningers muligheder for at søge ydelsesstøtte, j Nybyggerifondens formål, jf. almenboliglovens § 89 b om at yde ydelsesstøtte til etablering af almene boliger?

Svar fra onsdag den 20. april 2022
”Givet at ministeren tømmer Nybyggerifonden bortset fra 150 mio. kr. med lovforslaget, hvordan stiller det de almene boligforeningers muligheder for at søge ydelsesstøtte, jf. Nybyggerifondens formål, jf. almenboliglovens § 89 b om at yde ydelsesstøtte til etablering af almene boliger?” Svar:

Udgifter til ydelsesstøtte til det almene nybyggeri afholdes af staten og ikke af nybygflere billige boliger og en vej ud af hjemløshed har et politisk flertal bestående af regeringen, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Kristendemokraterne besluttet, at der skal overføres 10 mia. kr. fra nybyggerifonden til fonden for blandede byer i perioden frem til 2035 med henblik på at skabe blandede byer gennem tilvejebringelse af nye almene boliger.
0:000:00