Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Kaare Dybvad Bek

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger indenrigs- og boligministeren, Kaare Dybvad Bek, hvilke muligheder der er for, at almene boligorganisationer og almene boligafdelinger kan optage længere lån end 30-årige lån til nyopførelser og renoveringer

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 136, Spørgsmål 13
Vil ministeren redegøre for, hvilke muligheder der er for, at almene boligorganisationer og almene boligafdelinger kan optage længere lån end 30-årige lån til nyopførelser og renoveringer?

Svar fra onsdag den 6. april 2022
”Vil ministeren redegøre for, hvilke muligheder der er for, at almene boligorganisationer og almene boligafdelinger kan optage længere lån end 30-årige lån til nyopførelser og renoveringer?” Svar:

Almenboligloven giver adgang til at anvende lån med en maksimal løbetid på 40 år, baseret på realkreditobligationer mv., til finansiering af offentligt støttet nybyggeri og renovering med støtte fra Landsbyggefonden, jf. lovens § 118, stk. 4 (nybyggeri) og §

91, stk. 10 (renovering). Realkreditinstitutterne udbyder imidlertid ikke lån med længere løbetid end 30 år. Derfor anvendes aktuelt realkreditlån med en løbetid på 30 år til finansieringen af støttede nyopførelser og renoveringer. Og derfor vil det heller ikke umiddelbart være muligt at optage lån med en løbetid på mere end 30 år til finansiering af ustøttede nyopførelser eller ustøttede renoveringer.
0:000:00