Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Kaare Dybvad Bek

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger indenrigs- og boligministeren, Kaare Dybvad Bek, hvilke økonomiske fordele det vil give for en almen boligorganisation at opføre en ny afdeling med 50-årige lån frem for 30-årige lån i lånets løbetid og efterfølgende

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 136, Spørgsmål 14
Hvilke økonomiske fordele vil det give for en almen boligorganisation at opføre en ny afdeling med 50-årige lån frem for 30-årige lån i lånets løbetid og efterfølgende?

Svar fra onsdag den 6. april 2022
”Hvilke økonomiske fordele vil det give for en almen boligorganisation at opføre en ny afdeling med 50-årige lån frem for 30-årige lån i lånets løbetid og efterfølgende?” Svar:

Beboerbetalingen vedrørende finansieringen af alment nybyggeri er fastsat som 2,8 pct. af anskaffelsesudgifterne på årsbasis med inflationsregulering i de første 45 år, jf. almenboliglovens § 129, stk. 1, og er dermed uafhængig af den konkret benyttede finansiering, herunder lånegrænse, lånetype og løbetid. En forlængelse af løbetiden på lånene vil således ikke påvirke huslejen i nybyggeriet, hverken på kort eller langt sigt.

Derimod ville en forlængelse af løbetiden ud over 40 år umiddelbart medføre en reduktion af indbetalingerne til boligorganisationens dispositionsfond og/eller Landsbyggefonden.
0:000:00