svarer 
Christian Rabjerg Madsen

Boligudvalget spørger indenrigs- og boligministeren, Christian Rabjerg Madsen, om kommentar til power point præsentationen fra foretrædet med BL - Danmarks Almene Boliger

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 136, Spørgsmål 16
Vil ministeren kommentere power point præsentationen fra foretrædet med BL - Danmarks Almene Boliger, jf. L 136 - bilag 6.

Svar fra torsdag den 19. maj 2022
”Vil ministeren kommentere power point præsentationen fra foretrædet med BL Danmarks Almene Boliger, jf. L 136 bilag 6.” Svar:

Præsentationen indeholder en opsummering af det hidtidige bidrag fra BL – Danmarks Almene Boliger til debatten om problemet vedrørende stigende byggepriser og maksimumsbeløbet for alment nybyggeri.

Jeg er enig i, at det er dybt uhensigtsmæssigt, at visse almene nybyggeriprojekter skal opgives på grund af stigende byggeomkostninger. Vi har brug for flere boliger - både private og almene boliger. Prisstigerne, som også rammer privat og offentligt nybyggeri, udfordrer vores ønske om at opføre flere boliger for at imødekomme den stigende efterspørgsel.

Maksimumsbeløbet for alment nybyggeri er ét af de centrale redskaber i reguleringen af alment nybyggeri. Det varetager en række hensyn, som vi er nødt til nøje at overveje, hvis vi skal ændre på reglerne. Enhver ændring af reglerne om maksimumsbeløbet vil bl.a. kunne påvirke huslejens størrelse, statslige og kommunale udgifter, Landsbyggefondens økonomi, byggeaktiviteten og konjunkturerne generelt. Særligt forholdene vedr. byggeaktivitet og konjunkturerne er centralt i den nuværende økonomiske situation.

Med henblik på at dæmpe kapacitetspresset i bygge- og anlægssektoren indgik det i Finanslovaftalen for 2022 at udskyde renoveringsprojekter i almene boligafdelinger for 2 mia. kr. og at give boligorganisationer mulighed for at udskyde udbuddet af byggeopgaver med op til 36 måneder.

Indenrigs- og Boligministeriet er meget opmærksom på behovet for at finde en hurtig løsning for de ca. 1.400 almene boliger, som BL har fremhævet i sin præsentation.
0:000:00