Heidi Bank
 svarer 
Christian Rabjerg Madsen

Heidi Bank (V) spørger indenrigs- og boligministeren, Christian Rabjerg Madsen, om huslejen for de almene boliger ligger på et niveau, der er foreneligt med deres formål m.v.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 136, Spørgsmål 18
Hvordan vil ministeren sikre, at huslejen for de almene boliger ligger på et niveau, der er foreneligt med deres formål, hvis ministeren fastsætter en ny regel, der giver tilladelse til at overskride maksimumsbeløbet med op til 20 pct., og hvor beboerne helt eller delvist skal finansiere denne overskridelse, jf. bemærkninger til ændringsforslaget side 5? Hvor stor en andel af udgifterne mener ministeren, at beboerne vil skulle afholde? Hvor stor en andel af udgifterne mener ministeren, at den almene boligorganisation vil skulle afholde?

Svar fra onsdag den 1. juni 2022
”Hvordan vil ministeren sikre, at huslejen for de almene boliger ligger på et niveau, der er foreneligt med deres formål, hvis ministeren fastsætter en ny regel, der giver tilladelse til at overskride maksimumsbeløbet med op til 20 pct., og hvor beboerne helt eller delvist skal finansiere denne overskridelse, jf. bemærkninger til ændringsforslaget side 5? Hvor stor en andel af udgifterne mener ministeren, at beboerne vil skulle afholde? Hvor stor en andel af udgifterne mener ministeren, at den almene boligorganisation vil skulle afholde?” Svar:

Regeringen vil nedsætte en arbejdsgruppe med repræsentanter fra Indenrigs- og Boligministeriet og Finansministeriet, som skal belyse aktivitetsvirkningen af en midlertidig forhøjelse af maksimumsbeløbet. Endvidere skal arbejdsgruppen se på finansieringen af den midlertidige forhøjelse af maksimumsbeløbet. Arbejdsgruppen skal arbejde hen over sommeren 2022.

Arbejdsgruppen skal således overveje, hvordan en anskaffelsessum ud over det gældende maksimumsbeløb skal finansieres. Det er som nævnt i ændringsforslaget hensigten, at den del af anskaffelsessummen, som overstiger maksimumsbeløbet, kan finansieres fra flere kilder, herunder kommunalbestyrelsen, Landsbyggefonden, den almene boligorganisation, staten eller beboerne.

De mulige løsninger skal på den ene side sørge for, at der bliver bygget tilstrækkeligt med nye almene boliger, og at det samtidig sker på en økonomisk ansvarlig måde, så det ikke bidrager til overophedning af økonomien.
0:000:00