svarer 
Jeppe Bruus

Christina Olumeko (ALT) spørger skatteministeren, Jeppe Bruus, på hvilket grundlag Skatteministeriet vurderer, at den økonomiske levetid for erhvervsejendomme nærmere er 33 år end de nuværende 25 år

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 4, Spørgsmål 1
På hvilket grundlag vurderer Skatteministeriet, at den økonomiske levetid for erhvervs­

ejendomme nærmere er 33 år end de nuværende 25 år?

Svar fra onsdag den 21. december 2022
Levetiden af afskrivningsberettigede bygninger vil afhænge af en lang række faktorer, herunder specielt anvendelsen af den konkrete bygning og kvaliteten af dens bygningskonstruktion. Eksempelvis må den forventede levetid for butiksejendomme formodes at være højere end for industri- og produktionsejendomme.

I en undersøgelse gennemført af det norske Statistisk Sentralbyrå (SSB) anslås den økonomiske levetid for butiksejendomme til ca. 60 år, mens levetiden for andre bygninger (fx produktionsejendomme) anslås til knap 30 år 1 .

Afskrivningsreglerne for bygninger afspejler forskellige hensyn. De skal bl.a. sikre en fornuftig balance mellem hensynet til, at bygningerne afskrives i takt med, at de nedslides, og at reglerne bør være relativt enkle at administrere for både erhvervslivet og skattemyndighederne. Derfor anvendes én fælles afskrivningssats for alle de afskrivningsberettigede bygninger. i en internasjonal økonomi”, Norges offentlige utredning 2014:13, side 247. https://www.regjeringen.no/contentassets/bbd29ff81485402681c6e6ea46655fae/no/pdfs/nou201420140013000dddpdfs.pdf
0:000:00