svarer 
Jeppe Bruus

Christina Olumeko (ALT) spørger skatteministeren, Jeppe Bruus, hvorfor der er forskel på afskrivningssatsen for erhvervsejendomme og offentlige institutioners ejendomme

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 4, Spørgsmål 2
Ifølge Økonomistyrelsens budgetregler skal offentlige institutioner afskrive deres ejen­

domme over 50 år. Hvorfor er der forskel på afskrivningssatsen for erhvervsejendomme og offentlige institutioners ejendomme?

Svar fra onsdag den 21. december 2022
Skatteministeriet vurderer, at Økonomistyrelsen budgetregler ikke er sammenlignelige med de skattemæssige regler for bygningsafskrivninger.

Sammensætningen af erhvervslivets afskrivningsberettigede bygninger mv. vurderes at afvige væsentligt fra sammensætningen af offentlige institutioners bygningsmasse. Statens ejendomme består således primært af kontorbygninger og universitetsejendomme, der må forventes at have en relativ lang levetid, sammenholdt med fx industri og produktionsejendomme. Kontorejendomme kan ikke afskrives skattemæssigt, medmindre der er tale om en ejendom, som er beliggende i tilknytning til afskrivningsberettigede bygninger og tjener driften af den virksomhed, hvortil de afskrivningsberettigede bygninger anvendes.

0:000:00