Samira Nawa
 svarer 
Jeppe Bruus

Samira Nawa (R) spørger skatteministeren, Jeppe Bruus, om den nye regering tilslutter sig aftalen om ny reformpakke for dansk økonomi fra januar 2022

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 4, Spørgsmål 3
Tilslutter den nye regering sig aftalen om ny reformpakke for dansk økonomi fra januar 2022?

Svar fra onsdag den 21. december 2022
Den daværende regering (Socialdemokratiet), Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Kristendemokraterne indgik den 21. januar 2022 Aftale om en ny reformpakke for dansk økonomi.

Aftalen blev indgået af en kreds af partier, som ikke længere har flertal i Folketinget.

Af aftalen fremgår det bl.a., at aftalepartierne er enige om at nedsætte afskrivningssatsen fra 4 pct. til 3 pct. for nye investeringer i bygninger og installationer den 1. januar 2023 og senere. Det fremgår af regeringsgrundlaget Ansvar for Danmark, at regeringen vil søge at få et lovforslag om afskrivningssatsen for ejendomme hastebehandlet hurtigst muligt med henblik på, at initiativet kan træde i kraft som forudsat den 1. januar 2023.

Som det fremgår af regeringsgrundlaget, ønsker regeringen at formidle et bredt samarbejde med Folketingets partier, og i det nye år vil regeringen drøfte andre af de udestående initiativer i Aftale om en ny reformpakke for dansk økonomi med partierne.

0:000:00