Bred praktikaftale skal styrke erhvervsskolerne

PRAKTIKPLADS: Efter hårde forhandlinger og kritik fra arbejdsgiverne og de borgerlige formåede børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) torsdag at indgå et bredt forlig om finansieringen af praktikpladsområdet. Debatten om VEU-godtgørelse er blevet udskudt til næste år.
Alle partier på nær Liberal Alliance blev torsdag enige om en aftale for finansieringen af praktikpladsområdet.
Alle partier på nær Liberal Alliance blev torsdag enige om en aftale for finansieringen af praktikpladsområdet.Foto: Colourbox
Per Bang Thomsen

Alle unge, der kan og vil, har nu mulighed for at færdiggøre deres erhvervsuddannelse.

Christine Antorini (S)
Børne- og undervisningsminister
Efter langstrakte og hårde forhandlinger lykkedes det torsdag eftermiddag børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) at lande et bredt forlig om finansieringen af praktikpladsaftalen. Alle partier på nær Liberal Alliance satte deres underskrifter på den endelige aftale, og håbet er nu, at den kan være med til at sikre, at flere erhvervsskoleelever kan få færdiggjort deres uddannelse.

"Vi har taget det første, solide skridt mod at løse udfordringerne på erhvervsuddannelsesområdet. Jeg er glad for, at der er tale om en bred aftale, for det giver tryghed fremadrettet," siger ministeren til Altinget | Uddannelse.

Aftalen er baseret på de 12 anbefalinger, LO, DA, KL og Danske Regioner præsenterede i september. Ifølge aftaleteksten vil der blandet andet blive oprettet nye praktikcentre, som skal højne kvaliteten i skolepraktikken. Derudover skal der ske et kompetenceløft af lærere og ledere, og den omstridte karensperiode vil nu blive sløjfet.

"Alle unge, der kan og vil, har nu mulighed for at færdiggøre deres erhvervsuddannelse," siger ministeren, som møder opbakning fra De Radikales børne- og undervisningsordfører, Lotte Rod.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00